Klickat hem ♥

 
Allt kommer ifrån nelly.com. Passa på att fynda idag då de har fri frakt och mängder med rea!

Klockren beskrivning

 
Min syster Johanna fick rida på Paddington igår eftersom jag inte var hemma. Älskar hennes utvärdering, det låter verkligen SÅ MYCKET PADDE om det här, haha! Skönt att höra att han är precis som vanligt ;) 
 


En reflektion

Varför ska man tänka så mycket? om precis allt? Är det okej att vara neutral?
 
I min blogg har ni kunnat läsa om åsikter, mycket åsikter och ni har önskat mycket åsikter. Jag har gått in i debatter med min åsikt och reflekterat över saker tillsammans med bloggläsare. Ett exempel var senast när Roffe vann Jerringpriset eller när Sara Algotsson blev silversara. Då har ni kunnat läsa glödheta åsikter på min blogg och jag tyckt det varit roligt att skriva av mig men nu på senaste tiden så känner jag bara...nej? varför då?
 
Som det här med Findus och hästkött... alla har bara gått och väntat på att jag ska skriva ut min åsikt här men jag har inte haft något som helst behov att göra det. Varför lägga energi på att skriva av mig min åsikt? Varför måste jag ens tycka något? Att inte tycka något är att också ta ställning till ämnet.
 
Jag vet inte vad som har hänt, kanske ett steg till i mognadsgraden, att bara bevaka händelserna och konflikterna som uppstår utan att agera. Det känns liksom inte viktigt längre. Jag älskar att vara neutral, det är så otroligt lärorikt att bara bevaka en debatt än att själv vara med i den.
 
Så ni som önskar långa utvärderingar och åsikter, nej. Jag kommer inte göra det om det nu inte kommer upp ett ämne som jag verkligen vill prata med er om det vill säga. Sånt som jag anser vara viktigt.
 

Answer

Snälla! lägg ut en rundvisning i ditt nya stall,hagen,därdu rider,aa hela gården dvs. skulle uppskattats sjukt mycket!

Har fått önskemål om att filma en rundvisning i stallet som Padde står i nu av några stycken. Jag har funderat på att göra det men först vill jag prata med stallägaren om det är okej. Om det är det så kan jag givetvis fixa detta :)
 

Seg som en kola

Godmorgon!
Efter skolan igår så drog jag och två vänner in till Kalmar för lite festligheter vilket givetvis känns av idag. Drack goda drinkar, åt god mat och snackade lite skit. Trevligt!
 
Tog sovmorgon idag, börjar inte förrän halv 1 idag (om jag ens behöver åka på den lektionen) så det känns ändå skönt nu när huvudet är segt som kola. Ikväll är det som vanligt innebandyträning, inte så bra att träna dagen efter men jag känner att det behövs. Kommer ta det lugnt idag på träningen då jag även blivit lite förkyld...
 
Pappa dukade upp ett frukostbord ute i vardagsrummet åt mig så nu har vi käkat frulle tillsammans. Känner mig så otroligt ofräsch, wäääk. Ätit för ett helt år på en kväll, det är fan inte dåligt gjort. Fortfarande mätt när jag vaknade, så otroligt äcklig känsla. Jag som älskar frukost, bästa på hela dagen - men idag fick jag verkligen tvinga i mig mat. Så ska det inte vara. Dags att komma i form igen!!
 
Snart är det helg i allafall vilket kommer att innebära mys med min älskade och jäkligt saknade pojkvän (♥) blandat med lite innebandytittande/spelande. Bättre än så blir det nog inte.
 

Tisdag, dagen i morgon

Dagarna går verkligen ruskigt snabbt ju? Redan tisdag i morgon vilket innebär så mycket som, skola, innebandy, bussturer och plugg. Det där med plugg är ju inte allt för jäkla kul att behöva sitta med hela tiden men det är verkligen sjukt hur mycket saker vi har för tillfället. Det är inte en eller två inlämningsuppgifter om jag säger så. Skärpning från min sida, måste börja ta tag i allt. Nu börjar jag faktiskt se ett ljus i denna tunneln, bara 109 dagar kvar, det går liksom inte in i huvudet på mig att det är så nära nu. Mindre än 100 dagar i skolan är kvar. Otroligt motiverande. 
 
Det enda roliga i morgon blir väl som vanligt innebandyn, har kommit in i ett härligt flow just nu där allt bara har släppt och börjat fungera. Kanske inte ska säga för mycket, ingen vet när det vänder igen. Det tråkiga är ju att vi bara har 2 matcher kvar, önskar verkligen att innebandyn höll på året runt. Älskar allt som har med sporten att göra, ganska svårt att inte göra det när man spelar i världens härligaste lag.
 
Nu ska jag klura ut ett bra sätt att försöka få mig trött på. Natti!

Bjuder er på en riktig feel-good-bild. Tagen på DM finalen efter mitt 5-4 mål. Underbart.

Jag kommer alltid leva för dem som väljer att leva för mig.

Dom som vill dig något, kommer till dig
Alla som bryr sig om dig, lär höra av sig
Dom som saknar dig, tänker på dig
Dom som vill ditt bästa, ger dig råd
Dom som brinner för dig, finns alltid där för dig
Dom som älskar dig, lämnar dig aldrig ♥
 


Frågor & Svar

ÄRLIGHET

Hur många har du varit riktigt riktigt kär i?
Svar: 2
Vad tycker du om kärlek?
Svar: Jag är kär i kärleken. Det är så himla underbart när man verkligen hittat rätt. 
När kramade du någon sist?
Svar: Nyss
Kramade du någon speciell person?
Svar: Ja, min underbara lillebror som kom idag.
Har du svårt för att bli kär?
Svar: Jag har väldigt svårt för att bli kär, jag är som sagt rädd för att bli kär men nu har jag dock gått och blivit otroligt kär i min underbara pojkvän. 
När kysste/hånglade du med någon sist?
Svar: Igår
Ångrar du det?
Svar: Nej, jag saknar det.
Är du singel?
Svar: Nej!
När fick du senast en komplimang?
Svar: Idag
Har du hånglat med någon av samma kön?
Svar: Inte vad jag kommer ihåg..haha

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös
Svar: En millisekund när jag spräckte huvudet.
Hånglat med nån riktigt ful?
Svar: Varför skulle man ha gjort det liksom?
Hånglat med fler än 50 pers?
Svar: Absolut inte.
Gjort något riktigt dumt?
Svar: Ja, det har vi väl alla...
Gjort något du verkligen ångrar?
Svar: Ja, det har jag.
Varit nykter på nyårsafton?
Svar: Ja, givetvis.
Åkt ambulans?
Svar: JA! Praktiserade en dag på ambulansen, fett coolt!
Blivit polisanmäld?
Svar: Nej
Fått din mamma att gråta?
Svar: Ja...
Slagit ner någon?
Svar: Asså.. slagit och slagit..
Skämts över dina föräldrar?
Svar: Det har vi nog alla.
Skämts över dig själv?
Svar: Nej, inte över mig själv men över hur jag betett mig stundtals.
Sagt jag älskar dig och menat det?
Svar: Jag säger aldrig de tre orden utan att mena det.
Tar du droger?
Svar: Aldrig i livet
Vilka kläder sover du i?
Svar: Stor t-shirt
Vad hatar du verkligen?
Svar: Människor som lovar saker men inte håller det. De som går bakom ryggen och är falska.
Varit kär?
Svar: Jag ÄR kär.
Har du varit kär i någon du inte haft chans på?
Svar: Alltså, alla har vi väl haft en crush på en kändis? ;)
Vill du gifta dig?
Svar: OM jag vill.Tänk att få gifta sig med sin andra halva, lova varandra att leva livet tillsammans. Finns det något finare? 
Vill du ha barn?
Svar: JA!

SENASTE PERSONEN SOM

Sov i din säng?
Svar: Jag? haha.
Såg dig gråta?
Svar: Jag vet inte... min syster tror jag?
Fick dig att gråta?
Svar: Mamma...
Du gick på bio med?
Svar: Amandha!

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU
Gråtit?
Svar: Ja, gråtit av saknad.
Kramat någon?
Svar: Ja, älskar att kramas och kramas därför när jag får tillfälle, haha.
Pussat någon?
Svar: Ja, mitt hjärta ♥
Köpt någonting?
Svar: Ja
Sjungit?
Svar: Haha ojah!
Saknat någon?
Svar: Min pojkvän, Jennifer och Fredrika - varje dag!
 


Studentskorna, check!

Vem var det som nämde uttrycket... less is more? Inte var det jag i allafall. Åhå vad det ska glittra om mig på studenten! Dessa finingar kommer jag att traska runt i på min stora dag (↓)
Nu ska jag bara hitta min drömklänning och en svart snygg kavaj att ha på mig. Sen är min outfit fullbordad!
Vi får hem våra mössor runt den 15:e Mars om jag inte har helt fel. Längta!

Våga vägra vinter

När ska den här förbannat tråkiga snön försvinna?
Nästan så det är värt att gå ut med en hårblås för att få bort den.
 
Vill kunna gå i min jeansjacka, min skinnjacka och mina converse utan att behöva frysa arslet av mig. Vill kunna bada i havet. Åka med älskling till Gotland en vecka och sola/bada, gå på stranden, mys. Vill kunna fira midsommar. Äta massa jordgubbar. Träna och gå långa promenader i skinande sol. Rida Paddis på torra grusvägar. Nöjesfält med vänner. Shoppingdagar. Festa utomhus med vänner vid stugan. Och givetvis... TA STUDENTEN!! (109 dagar kvar!!!)
 
Om inte vintern tänker försvinna så tänker jag ha sommar i mitt huvud i allafall. Har redan börjat kika på sommarkläder/vårkläder och man blir ju inte mindre peppad när man ser massor av fina saker.
 
Sätt på låten under för en extra sommarfeeling. Åh, längtar!
 
 
 
Syster och jag smider så många roliga planer för sommaren att jag snart spricker av förväntan. Det kommer bli så fruktansvärt roligt!

J ❤


Då ligger man här, som alla andra nätter - helt klarvaken. Alla gått och lagt sig, knäpptyst i hela huset. Vad gör man? Lyssna på musik? Kolla tv? Kika på datorn? Blogga? (haha)

Precis pratat med min älskling i över en timma, mysigt! ❤

Jaha, nähe om man kanske skulle testa att sova? Ska ju ändå upp tidigt i morgon. Godnatt alla ni där ute!

Slänger in en väldigt dålig bild på nya hårfärgen och en väldigt trött Elin. Bara för att.


När det inte blir som man tänkt sig...

Lite sådär halvt död sitter jag nu här, eller okey, jag kände mig död på jobbet idag. Vi hade så några boenden idag som behövde ytterst lite hjälp så det fanns inte så mycket att fördriva tiden med under detta åtta timmars pass. Efter ett tag blev jag helt slut i huvudet, fick en otrolig huvudvärk vilket gjorde att jag fick dricka oerhört mycket sött för att ens hålla mig vaken. Bra där! (sågårdetnärmanintekandrickakaffe)
 
Ingen bästis har dykt upp under dagen heller och kommer inte göra heller, så sjukligt tråkigt att hon fick förhinder. Men det kommer andra dagar och andra tillfällen. Som jag skrev igår, hatar när min tidsplanering går åt pipsvängen för då känner jag att jag har noll koll och det hatar jag att ha. Hade kunnat spendera denna tid åt något helt annat än att bara sitta och vänta. Blä. Men that´s life.
 
Så när jag kom hem kikade vi på melodifestivalen, jag har bara ett ord att säga = KATASTROFALT. Det har verkligen spårat ur totalt så det är liksom sådär jobbigt pinsamt att titta på numera. Kör på den klyshiga kommentaren "allt var bättre förr"...
Struntade i melodifestivalen efter det att Robin framfört sin låt som var en av de få som var godkända i den här deltävlingen. Frågade Rebecca om hon kunde ställa upp och färga mitt hår vilket hon gick med på så nu har jag sagt goodbye till mitt röda hår jag hade innan. Välkomnar istället färgen chokladbrunt.
När jag skulle skölja ur hårfärgen såg det ut som någon blivit mördad i duschen... blev jäkligt rädd där ett tag att håret skulle bli helt käpprätt åt skogen men det såg förvånandsvärt okey ut! Kan be min syster klicka lite bilder på det i morgon kanske? Det blir så dåligt ljus inomhus nämligen. Ni får se resultat i morgon!
 
Hejdå röda håret (↓)
 
 
 
 
 

Paddeplutten

Idag fick jag äntligen pussa på min egna och den mest underbara ponnyn igen. Åkte till honom efter matchen och när jag kom in så var Padde den enda som låg ner när jag kom. Ställde han i gången för jag skulle mocka och han måste varit skittrött så han gick med trötta steg framåt, så sjukt söt. Pappa bara skrattade åt hur trött han såg ut, haha. Mockade och la in ny halm att stå på. Gosade med honom ett tag och fick syn på hans öga som var helt igenläkt!!! Lättnad!
 
Gosade lite till med honom och sen ställde jag in min trötta ponny i boxen igen. Skulle gå och fylla upp krafftfoder innan jag åkte hem. Då kunde den jättetrötta ponnyn vakna till liv ;) Pussade honom godnatt så nu i skrivandets stund sover nog min lilla skatt bland all den nya och gosiga halmen. ♥
 

Friday, and I´m in love.

Dagen blev inte riktigt som tänkt.. men den blev jävligt bra ändå. Deppade en stund för att Jennifer inte kunde komma idag då hon fick förhinder men i morgon är det tänkt att hon ska komma, så det var bara att ladda om och hitta nya krafter helt enkelt. Jag verkligen hatar när min tidsplanering inte blir som den ska, jag var ju så inställd på att hon skulle komma så det blev ju givetvis väldigt tråkigt när man förberett sig mentalt på det... Men i morgon är det äntligen dags om allt går vägen. Saknar min Jennifer....
 
Åkte och spelade match nu ikväll. Hemmamatch mot tabelltrean Örlogstaden (karlskrona). Vi ligger fyra i serien så detta var ett spännande möte. Tidigt i matchen tog vi ledningen och behöll den hela vägen ut. Så bra som jag spelade idag har jag inte gjort sen DM finalen, så det kändes jäkligt bra. Vann enkelt med 5-3. Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen.
 

Gammal bild.
 

Efter matchen skjutsade vi hem min älskling som var och tittade på mig ikväll. Jag har velat hålla vårt förhållande utanför all media, bara velat njuta av den här stunden med honom. Vi lovade att hålla det privat då vi verkligen ville vara säkra så allt fungerade mellan oss igen. Vilket det gör nu, det känns så jävla rätt och jag blir verkligen så glad utav honom. Vi har varit tillsammans innan som många av er vet, så nu hoppas jag att ni verkligen tar ert förnuft till fånga och respekterar det här, vill inte ha massa kommentarer i negativ form. Det som hände förra gången vi var tillsammans, har ni inte med att göra känner jag men i just det tillfället fungerade det inte, men det gör det nu. Jag är lycklig, han är lycklig och vi är lyckliga tillsammans ♥ Vet att du läser det här nu Joel, och jag vill bara säga att du är fantastisk. I´m in love with you, and all these little things.
 
 
 
 

I really love life at the moment

I skrivandets stund är klockan mycket, mitt i natten och anledningen till det är att... jag inte alls är trött. De senaste dagarna har jag somnat vid 2 tiden men likt förbannat vaknat vid 8 och varit klarvaken..suck. Vet inte vad som händer i min kropp alls för just nu har jag inget sug efter mat heller, ätit 2 mackor, en tallrik kräm och en chailatte på hela denna dag och är inte ens hungrig. Jag som annars jämt är hungrig, vad är det som händer? Myskomysko.
 
Anyway. I morgon kommer bli en helt underbar dag, inte bara det att det är fredag utan det faktum att min bästis från skåne kommer och stannar över helgen. Har inte träffats sen i somras typ, blir ju tyvärr så när man bor så långt ifrån varandra. När hon kommit ska jag sysselsätta henne med att färga håret på mig, byebye röda hår. Sen åker vi direkt till min innebandymatch i Oskarshamn. Kanske får se mitt hjärta där inne med, hade verkligen fulländat min dag helt. En av de bästa dagarna hittils? Skulle nog tro det!
 
Förövrigt är jag så otroligt lycklig, älskar mitt liv. Har kommit till en punkt där jag inser hur jäkla nöjd jag ska vara med mitt liv för tillfället och det känns fantastiskt ska ni veta. Människorna som finns i mitt liv är de absolut värdefullaste människorna on earth. Thank god I have them! 
 
Nu ska jag göra ett tappert försök med att sova (läs lägga ner datorn och ta fram telefonen).
Godnatt

Jag och Jennifer sist hon var hos mig ♥
 
 
 
 

@Kalmar

Espresso house med mina bästa syskon ❤


Before I die


The winner takes it all

Har precis utklassat kusinerna i bowling! ;) käkat god pizzabuffé med, så himla mysigt!


Vi la skidorna på hyllan..

Andra dagen på Gotland och vi har bara latat oss, kollat på film och spelat kort. Vi skulle ju ha åkt skidor idag men här är det snöstorm så får ta det i morgon istället. Min syster Johanna får med andra ord behålla sina hela ben en dag till ;). Vet ej vad som händer ikväll men något kul hittar vi väl på!
 

Ska snart in i duschen och fixa iordning mig lite grann så man kanske kan se lite hyffsat normal ut. Sen skulle min kusin komma förbi också, mysigt!

Jag och min kusin för längesedan. Skön stil jag har alltså, så klockren.

Somnar lycklig


Om två dagar...

... Kommer jag äntligen att få krama om den här helt underbara människan som jag saknat något otroligt mycket!
 
Bästa vännen som bor mer än 30 mil ifrån mig. Vi ses inte ofta men vi hörs av och vår vänskap försämras inte av avståndet vi har mellan oss. Jag tror mer på att vi kan ha en så pass bra vänskap med hjälp av avståndet, vår vänskap dör inte ut trots att vi inte kan ses varje dag och det är, för mig, äkta vänskap. Första gången jag lämnade Jennifer efter att ha träffat henne så var jag orolig att hon istället skulle glömma bort mig eftersom det skulle dröja tills vi skulle ses igen. Det gjorde hon givetvis inte, sen dess har vi alltid varit vänner. Vi har gråtit för varandra, skrattat med varandra och hjälpt varandra. Genom de små bråken/diskussionerna vi haft med varandra så har vi kunnat konstatera att nej, vi vill inte och kommer inte splittra på oss. Vi är här för att stanna, med varandra, för varandra och hos varandra.
 
Jag längtar tills du är i mina armar igen, världens bästa Jennifer
 

Gotland

Att en ö kan göra en så otroligt lugn och harmonisk, det förstår jag inte. Jag känner mig så hemma här fast jag är så långt borta. Hemma är jag oftast stressad över allt som har med vardagen att göra men här... här har jag utrymme att bara vara jag. Vara omringad av människor som verkligen älskar en och som bara vill mig väl. Det är en fantastisk känsla, att bara kunna släppa all prestige och bara kunna få andas, luft under vingarna.
 
På somrarna när jag åker hit, går jag alltid på kvällarna ner mot havet. Sätter mig där, lyssnar på havet, känner doften av frihet och riktigt njuter av livet. Går längs stranden barfota och känner vinden ta tag i håret. Det är en känsla alla borde uppleva, känslan av frihet. Jag älskar den känslan som den här omgivningen här på ön får mig att känna. Ingen kommer någonsin kunna förstöra den känslan, den har jag för mig själv men delar den gärna med andra. 
 
Jag skulle vilja ta med alla mina vänner ombord på Gotlandsfärjan och åka iväg. Sova i tält på ett stort fält nära havet. Bara ha det mysigt en varm sommardag bland alla klippor. Nu drömmer jag mig iväg några steg men det är så underbart här, det är det verkligen. I somras tog jag med en av mina bästa vänner hit och spenderade en hel vecka här. Kan inte ens i ord förklara hur förjävla bra vi mådde då. Perfekt känsla.
 
Att åka till Gotland någon gång i livet är ett MÅSTE för er som aldrig varit här, det är något speciellt med den här ön.
 
 
 
 
 
 

De mest spelade låtarna..

För tillfället är det dessa låtar som spelas om och om igen i mina lurar. Grymt bra musik.
 
 
 "Can we pretend that airplanes
In the night sky are like shooting stars?
I could really use a wish right now
Wish right now, wish right now"
 
BÄST
" Well you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go"
 
 ♥
"Boy, it's going down tonight
I'm gonna make you mine
Can't you see I want ya
I want ya boy
I've been checking you all night
So what's the point of lying
Now can't you see I want ya
I want ya, boy"
 
"Ja jag skiter i Amerika
Att följa, strömmen
För jag är inte imponerad nej
Av den drömmen
Så ja jag skiter i Amerika
Nej aldrig, glöm den iden
Att jag vill sticka till LA
Det e inget för mig"
 

Strange facts about me

♦ När jag var liten avskydde jag kroppkakor, det var verkligen det äckligaste man kunde äta tyckte jag. Men nu är det en av mina favoriträtter - vad hände där?
 
♦ Jag har en sjuk fobi för ormar, kan knappt skriva det ordet utan att dra upp fötterna. Ser jag en bild på en orm skriker jag rätt ut och får jag syn på en i verkligheten så skulle jag se ut såhär:
 
♦ Jag har varit nära döden 3 gånger av tre helt olika orsaker.
 
♦ Det är en skräckblandad förtjusning att vara kär, enligt mig. Jag är livrädd för att bli kär eftersom jag har svårt att öppna mig inför folk och låta dem komma in i mitt liv. Samtidigt är det bland det bästa som finns. Jag är hellre den som backar och drar mig undan, försöker hålla konversationer ytliga osv. Men...Just nu är jag dock otroligt förälskad i mr x and he knows it..
 
♦ Jag älskar att resa och träffa människor runt om i landet. Så mysigt att komma bort ifrån allt det vardagliga. Som nu, Gotland ligger mig vääääldigt kärt då jag är född här och har min släkt här. Men jag skulle aldrig kunna flytta längre än Kalmar kommun räcker. Jag vill ha min trygghet nära mig men ändå känna mig fri. 
 
♦ Mina bästa vänner (förutom Amandha) bor 30 mil om inte mer ifrån mig. En av dem kommer på torsdag och jag längtar så mycket.
 


Kalas för mamma!

Mammas 40 årsdag idag, så nu blir det kalas för fulla muggar. Efter det tar vi båten över till Gotland, jag och mina syskon. Härlig start på lovet! :)


Sista dagen :(


Jag skulle behöva sova

Klockan ringde inte i morse och aldrig i livet jag skulle vakna vid 5 av mig själv. Vaknade upp vid halv 7 och därmed försov jag mig givetvis. Sista dagen på praktiken idag med, fan så tråkigt. Kommer sakna det något sjukt mycket faktiskt. Min lärare sa till mig igår "skriv upp dig på resursen, för DU ska vara på sjukhus". Åh, jag ska söka nästa sommar iaf eller redan nu till hösten. Världens goaste människor där inne ju.

Tillbaka till mitt försovande. Jag tror jag vaknade till i sömnen inatt och stängde av larmet, troligtvis för jag verkligen skulle behöva sova ordentligt. Som det har sett ut nu i dagarna så har jag åkt hemifrån vid 5 på morgonen och varit hemma vid 11 på kvällen. Så går dagen runt. Visst, det fungerar ju under en kortare tid men nu känner jag bara att jag måste sova ut.

Idag praktiserar jag till halv 3, tar bussen direkt till mitt jobb och jobbar 4-8, SEN ska jag HEM och SLAPPA. Min farmor kommer och hälsar på i helgen, hon bor på Gotland så träffar inte dem jättemycket. Så det ska bli mysigt!

I morgon ska jag åka tidigt mot Huskvarna för att spela match. Det kommer bli tufft men kul.

På söndag är det min tur att ta färjan över till mina släktingar på Gotland tillsammans med mina systrar. Fan vad jag saknat den ön! Ska bli sjukt kul!!

Sen är det sportlov, eller kanske ska säga plugglov? Men iaf, inga tider att passa, skönt det.

Nu är jag snart framme med tåget, ska klura på en bra ursäkt till min försovning nu och sätta dumstrutshatten på mig. Vi hörs!


@praktik

Idag är jag på ambulansen, har klarat av första utryckningen! Fan så häftigt detta är. :D Nu sitter jag i ambulansen och är på väg mot andra utryckningen! Wiiie


Vad hände här liksom?

Vi har ju kunnat konstatera att jag inte är någon morgonmänniska överhuvudtaget men idag, ja vad fasen hände? Alarmet ringde vid 04:45 och jag stängde av det OCH GICK UPP UTAN ATT SNOOZA. Applåder, jatack.

Tänk om man alltid kunde vara såhär pigg på morgonen? Det hade varit så sjukt skönt alltså.

Är hemma sent ikväll, ca 23:00... Praktik mellan 07:00-15:00, sen ta bussen till Oskarshamn ifrån Kalmar (det är 10 mil mellan) sen är det innebandyträning vid 16:30-18:30, sen börjar nästa innebandyträning vid 20:00. Däremellan ska jag hinna äta och plugga. Bussen hem går 21:30 = hemma vid 23:00.

Jag känner hur jag riktigt har tryckt in så mycket saker jag bara kunnat idag, det gäller bara att planera så löser det sig. Det är ju trots allt bara roliga saker att göra idag, så det ska fungera ;)

Men som ni märker så hinner jag inte med stallet idag, tråkigt nog. Padde har lyckats få ett sår precis vid ögat vilket inte var hand smartaste drag då hans matte är riktigt riktigt rädd om honom. Tvättade det och så igår med massor av bra produkter så jag hoppas det läker snart! ❤

Önskar er en trevlig dag!


En kik i min iphone..

(↑) Nike Running
En app som jag verkligen har nytta för är Nike Running. Den visar hur långt man sprungit/gått, vilket tempo man har, den säger till för varje kilometer man gått, den visar när man slått sitt rekord och den visar hur lång man totalt har gått. Rekommenderar den här starkt!
 

(↑) ShapeUp
En app som jag använder lite då och då är ShapeUp. Den räknar hur många kalorier man får i sig på en dag. Man skriver in allt man äter och man kan även scanna streckkorder på produkterna så den får fram precis allt man äter. Jättesmidigt om man vill hålla koll på hur mycket allt faktiskt innehåller.
 
 

Powerwalk avklarad

Pappa ville ut och gå så vi gick vår 7 km runda. Mysigt och behövligt!

Satt på träningsappen när vi gått en bit och sen glömde jag stänga av den när jag var inne därav den lilla avvikelsen haha ;) annars höll vi faktiskt ett bra tempo!


Sometimes, I really miss it


Måndag ♥

Härligt att inte behöva ställa mobilen på väckning en måndag morgon, för idag är jag ledig! :)

Idag ska jag dock hinna med en hel del
♣ Rida Paddington en runda
♣ Träffa lillebror som kommer hit den här veckan
Plugga historia då jag har prov på torsdag
♣ Ikväll kanske en vän kommer hit och sover över.
 
Just nu sitter jag i onepiecen i soffan, framför datorn och gör inte ett knop. Kollar runt lite på olika hemsidor och allmänt chillar. Känner mig seg i huvudet idag, ont i halsen hade jag med när jag vaknade - inte okej. Ska försöka kurera mig med mängder av té under dagen hade jag tänkt mig.
 

Jag och min älskade lillebror på världens bästa ö i somras, Gotland ♥
 
 

Den ständiga frågan jag ställer mig, varför?

Under helgen har jag läst många inspirerande och bra texter om näthat, hur andra blivit utsatta för psykisk mobbning över internet. För det är faktiskt klassat som mobbning, enligt mig. Många tror att mobbning bara handlar om slag, sparkar, att frysa ut någon - sånt som kan förekomma i verkligheten. Det många inte riktigt förstår är att om man postar iväg en kommentar som exempelvis lyder "Du är ju fan dum i huvudet, åh hatar dig, hur fan kan du tycka så" eller "Ful bild" - att det också är mobbning, mobbning på hög nivå.
 
Kom igen hörreni? Ni har väl inte IQ fiskmås och minne guldfisk. Klart ni fattar att personen bakom kommer bli LEDSEN av era ord. Men min fråga är bara, varför? Varför skriver man något som kan förstöra en annan människas dag? Någon som har svaret på det? Mejla mig isåfall på [email protected] och märk mejlet med "Jag vet varför man mobbas"
 
Jag har funderat och analyserat varför näthatet uppstår, men hur mycket jag än tänker på det eller vänder och vrider så kommer jag aldrig fram till varför det uppstår och finns överallt. Dålig uppfostran? Dålig självbild? Dåligt självförtroende? Asså nej, jag vet inte. Handen på hjärtat kan jag stolt säga att jag aldrig någonsin kommenterat något negativt på någon annans blogg och kommer aldrig någonsin att göra det heller. Jag har ett samvete som säger emot när hjärnan vill hitta på något dumt och det är jag jäkligt tacksam för. För många kan inte hantera vad andra skriver, att andra har andra uppfattningar om livet och andra erfarenheter. Och det är någonstans där näthatet uppstår.
 
Då kommer vi till frågan igen, varför? Varför ska man överhuvudtaget yttra en åsikt om den är i negativ form så den som kommer ta emot kommentaren får negativ energi? Om man inte har något vettigt att säga, varför säga det då?
Jag kan ärligt säga att jag läser flera bloggar om dagen, jag läser texterna och vissa delar jag samma åsikt med men inte med alla. Stöter jag på ett åsiktsinlägg från en annan människa som inte stämmer in med mina åsikter, då läser jag det en gång till så jag kanske får en uppfattning om hur personen bakom skärmen tänker och sen bläddrar jag bara vidare. Vad skulle det gynna mig att kommentera "jag tycker inte alls som dig, blablabla" -?!?!
Visst om skribenten skriver en fråga vad andra tycker om saken den skrivit om, då är det en annan sak för då är troligen skribenten öppen för diskussion om ämnet men annars....varför?
 
Personligen tycker jag det är jättespännande att läsa om andras uppfattningar om livet och om andras åsikter. Jag går ofta in och kollar på kommentarerna på olika åsiktsinlägg och herregud vilket kackel. Den ena vet att den är bättre än den andra fast den andra vet att den är bättre än den första och den tredje tror den är bäst, den fjärde har varit med om det och det och den femte håller med skribenten. Herregud. Jag tror inte det finns något som är rätt eller fel att tycka. Bara för att jag har en åsikt så betyder det verkligen inte att jag har rätt i en debatt med andra personer som har en annan åsikt än mig själv. Det är så viktigt att komma ihåg den lilla parantesen. Alla tycker vi olika och det är väl jäkligt tur det. Tänk om precis alla skulle tycka som mig? Näe, fyfan vad tråkigt egentligen.
 
Om någon som jag pratar med inte har samma åsikt som mig så brukar jag inte få den att tänka om utan snarare säga "men tänk om man gjorde såhär istället då..." eller liknande så man ändå kan prata om det i gråzoonerna istället för att lägga allt svart på vitt.
 
Ni som känner att ni bara MÅSTE kommentera något i negativ form eller som MÅSTE lägga sig i en annans persons liv. Tänk efter före. För efter kan det vara försent...Jag har gjort en liten ordning för hur ni ska tänka innan ni postar någon kommentar på någon annans blogg:

1. Varför skriver jag kommentaren?
2. Vad vill jag få ut av kommentaren?
3. Skulle jag vilja ta emot den här kommentaren jag nyss skrev, själv? Om inte? Tryck aldrig iväg den till någon annan.
 
Ni får väldigt gärna använda och utgå ifrån den mallen, då skulle nog inte näthatet existera. Internet ska vara en mötesplats för alla, där ALLA ska få känna sig delaktiga oavsett kön/sexualitet/åsikter. Viktigt att komma ihåg. Alla är vi människor, alla tar vi åt oss och alla blir vi ledsna. Jag kan bara inte förstå hur man som person, helt medvetet kan förstöra för en annan människa genom internet med flit.
 
Allt vore så mycket lättare om de taskiga människorna bara kunde hålla käft, ta sig i kragen och gaska upp sig.
Synd att människor går in med attityden att "jag är bäst, vet bäst och har mer erfarenheter än dig dig dig dig dig och just det...dig". Synd de inte kunde vara mer öppensinnade och lyssna på andras åsikter, vi lever faktiskt i en demokrati där alla har rätt att tycka och tänka precis som man vill. Synd att ingen tar tillvara på det...
 
Givetvis tycker jag det är okej att skriva sin egna åsikt på en annans åsiktsinlägg, det var inte det jag menade. Men om man ska kommentera något, gör det snyggt så ingen tar illa upp. Ta tid på dig att formulera dig i kommentaren så den som läser förstår ditt resonemang kring diskussionsämnet.
 
Kom ihåg, DU kan bidra till ett bättre internetklimat - JAG kämpar för det, gör DU?
 
 

Dags att ladda upp!

Matchstart 14:00. Let's go!!


Detroit...

Många har frågat mig om vad som händer med Detroit nu när jag valt att flytta. Jag valde att flytta för att få ihop min stressiga vardag bättre då det här ger mig mer möjligheter. Jag har legat flera nätter och funderat på om hästar verkligen ska ha en så stor plats i mitt liv. Jag vill inte satsa på det utan ha det mer som en hobby än livsstil. Så länge Padde finns i livet så kommer mitt liv innehålla häst men det är inget jag skulle vilja jobba med hela livet eller satsa på. 
 
Detta medför alltså att Detroit kommer att skickas hem till min storasyster igen och hon kommer att sälja honom vidare. Detroit är en jättefin häst, som älskar att göra rätt och han har en vilja i det han gör. Det är hur härligt som helst att sitta på hans rygg och känna känslan på honom. Han har lärt sig SÅ mycket hos mig och vi har utvecklats tillsammans hela tiden. Det är jättetråkigt att jag inte hinner med honom och som det ser ut i mitt liv just nu så hinns han tyvärr liksom inte med. Med rätt ryttare, med rätt förutsättningar så vet jag att den hästen kommer bli en riktigt fin häst så småningom - allt han behöver är TID vilket han inte kan få av mig. Att behålla honom vore allt annat än snällt mot honom.
 
Han är värd att få en bra vidareutbildning. Lycka till i framtiden, Detroit ♥

En känsla av saknad

Mina vänner som jag väljer att ha runt omkring mig, de är verkligen de bästa människorna jag har i livet. Jag är väldigt försiktig av mig, jag öppnar inte upp mig för någon jag verkligen inte litar på och jag lägger ingen energi på någon som inte ger mig någonting tillbaka. Men mina närmaste älskar jag av hela mitt hjärta. Det värsta är att mina två bästa vänner bor så långt bort ifrån mig och tro mig, det gör jävligt ont att sakna dem. 
 
Jag kommer aldrig någonsin kunna förklara för att någon ska förstå hur mycket detta tar på mig. Bara vetskapen om att mina vänner bor 30-40 mil ifrån mig är psykiskt jäkla jobbigt. När jag behöver dem så finns de alltid, men då genom telefon och i de lägena hade jag gått genom eld för att bara få en kram utav någon av dem. 
 
Nu när jag har praktik i Kalmar så åker jag varje dag förbi tågstationen och blir alltid påmind om mina vänner där nere i skånelandet. Varje dag ser jag öresundståget stå inne på stationen och i förrgår satt jag hela tågresan hem till blomstermåla och grät. Jag blev helt sentimental och alla minnen bara ploppade upp. Om jag hade kunnat, så hade jag utan tvekan valt att hoppa på det andra tåget istället, det som för mig till mina vänner. Mina älskade vänner. 
 
Nu har jag inte träffat dessa vänner på nästan ett år och den känslan av saknad jag känner nu gör förjävla ONT. Det gör ont i hela mig. Tittar på filmerna på mig och Fredrika, gråter flera tårar och längtar tillbaka. Jag ser mig själv vara glad i filmerna för det är just den känslan hon får mig att känna när jag är med henne. Det är bara stor GLÄDJE hela tiden, varje sekund. Förrförra sommaren var hon hos mig i 3 veckor och det måste vara de tre bästa veckorna i mitt liv. Men veckan efter hon åkt hem satt jag och grät på mitt rum, I EN HEL VECKA. Om det inte är vänskap så säg. 
 
Jag vill ha dem här, hos mig, NU. Och i dagens läge skulle jag göra precis allt för att få krama om dem båda två. Jag håller på att bli galen, jag känner mig tom inombords. Snart kommer jag boka tågbiljetter, ta ledigt från skolan och åka ner för att bli påfylld igen, få känna mig hel. Och jag längtar något förskräckligt. Den dagen jag sätter mig på Öresundståget kommer jag vara världens lyckligaste tjej. Det är få saker som gör mig så glad här i livet än det. 
 
 
Vänskapen mellan mig och Fredrika finns inte i ord, de hänger inte ens i luften så jag kan ta ner dem. 
Våra minnen vi har tillsammans är helt obeskrivliga, så mycket vi har gjort tillsammans är helt sjukt. 
Videon visar våra tre veckor sommaren 2011, någon som kan spola tillbaka tiden?
 
Jag lipar varje gång jag ser filmen, spelar INGEN roll hur många gånger jag sett den, den är speciell. 
 

Myyys


Glömde infoga två bilder, så här kommer en på min Fredrika, som jag saknar upp över öronen!


Levande begravd

Godmorgon!
Det låter lite fel att säga godmorgon klockan 6 på morgonen för det ÄR omänskligt att gå upp innan 6.

Igår kväll pratade jag med bästa vännen i telefon i några timmar. Detta medförde att jag endast har sovit två timmar inatt så när larmet ringde låg jag verkligen och klurade ut några anledningar till att inte pallra mig upp och åka iväg... men så funkar det inte. Jag vet inte sist jag var såhär trött alltså. Ska lägga mig tidigt ikväll alltså.

När jag kommer hem ska jag till Paddington och mysa lite i stallet. Tänkte ta med honom på en liten promenad också. Har inte hunnit med stallet nu på två dagar då jag haft fullt upp så min underbara pappa har fixat med Paddington nu i dessa två dagar. Tack!!

Sen ikväll åker jag nog till min bästa Amandha eller så kommer hon till mig. Vi ska mest ta det lugnt och ha en riktigt mysig kväll tror jag. Känner att jag behöver det.

Nu ska jag fortsätta att vila på bussen in till Kalmar. Så jag kanske finner någon slags styrka på vägen in dit. Just nu är den lika med noll.

Bjuder på två bilder på de två bästa personerna i mitt liv, Fredrika & Jennifer. Sen är det ju Amandha som fotat och hon är minst lika betydlig hon. Älskar er tjejer!


Nu är det praktikdags!

Sitter och väntar på tåget mot Kalmar. Praktik till sent ikväll, surt såhär på en fredagskväll men smällar man får ta. Har bara 5 pass kvar av praktiken, sen är det sportlov som gäller. Skönt!


Typiskt!

Jag är verkligen INTE en morgonmänniska, at all. Jag hatar att behöva gå upp såhär omänskligt tidigt. Usch blä och fy för det. Just nu är jag ju på praktik i Kalmar och idag visste jag om att jag skulle jobba. Det finns två pass som jag växlar mellan, 07:00-15:00 eller 14:00-22:00. Idag var jag helt säker på att jag skulle jobba morgon vilket innebär att jag måste upp vid 05:00, GÄSP.

Så idag hade jag gått upp, tagit på mig kläder, käkat frukost, fixat mig lite och tagit på mig ytterkläder samt letat frenetiskt efter mina hörlurar en bra stund. Packade min väska och gick till bussen. När jag var halvvägs så var jag tvungen att kolla schemat för att se hur jag jobbar i morgon. Vad tror ni att jag ser?! Jo givetvis hade jag förväxlat fredag och lördagens pass med varandra så jag går från 14:00-22:00 idag och en dag i morgon istället. FML på den! Ten points...

Det var bara att traska tillbaka, ta av sig ytterkläderna och upp och lägga sig igen. NU ska jag SOVA, hoppas ni får en bättre start än mig den här underbara fredagen!


Välkommen torsdag ❤


Ännu en ledig dag

Vad skönt det är att inte ha några tråkiga måsten att göra om dagarna när man är "ledig" har jag märkt. Man kan planera dagarna bättre och göra det till roliga/mysiga dagar istället. Harmonin har infunnit sig i mitt liv, som ni kanske märker och det är så in i gudens skönt att äntligen kunna planera själv, ta mer ansvar för sitt liv och känna sig vuxen. Stor tumme upp. 
 
Idag hade jag förvisso tänkt att ta en sovmorgon men min telefon ringde lite innan 8, trodde jag vart så trött igårkväll att jag satt på alarm fast så var det inte för på displayen stod det "Jennifer ringer" och då var det bara att försöka låta någorlunda pigg i rösten och svara, haha! Så fick prata en stund med bästa vännen nere i skåne några minuter, då gör det inte så mycket att man blir väckt den tiden på sin lediga dag. Och tänk så mycket man hinner med när man går upp i tid! 
 
Pappa och hans sambo Rebecca skulle ut och gå så då hakade jag på. Vi gick nästan 8km, så skönt. Nu håller vi på med att göra mat, potatisgratäng och fläskfilé, mums!! Efter det ska jag byta om och få skjuts bort till Padde som ska skos idag vid klockan 2. Kanske går en promenad med honom också, vi får se. Sen ska jag fixa i stallet och sedan traska hemåt. Vi mätte hur långt det var från huset till stallet och det är exakt på pricken 2km, lagom gångavstånd med andra ord :) 
 
Ikväll hade jag planerat att jobba lite med instuderingsfrågorna i historia men.... det går inte så bra när min dator har dött och laddaren är i Egypten, haha så sjukt det lät (väldigt trovärdigt också) men så är det. Min systers pojkvän är i Egypten med min datorsladd och det finns ingen annan som har en likadan sladd. Suck! Har liksom prov i morgon så vet inte hur jag ska lösa detta riktigt. Att läsa i historiaboken endast känns lite för glest med kunskap inför det stora provet. Ska se hur jag löser det. Kanske läser i boken och testar göra prov i morgon iaf? Ingen dör ju av att testa, det värsta som kommer hända är att jag får göra om det. 
 
 
 
BTW. Designen är liksom tillfällig, gjorde den himla snabbt. Den ska finslipas och fixas till innan jag är helt nöjd. Men den är ju inte jätteful så den får funka tills jag orkar krångla med mer koder hit och dit :) 
 
 
 
 

Första inlägget, let´s go!

Hej och välkommen till min nya blogg. 
Ni vet ju vem jag är (de flesta av er) men för er som inte riktigt har kläm på vem hon bakom skärmen är så tänkte jag presentera mig lite. 
 
Elin Ljunggren heter jag (ganska obvious), som kommer driva den här bloggen. Jag läser för tillfället min sista termin på gymnasiet på omvårdnadslinjen och  är alltså 18 år men fyller 19 i år. Min fritid spenderas antingen i stallet, på innebandyplanen eller med mina underbara vänner. Jag har ridit sen jag var väldigt liten då mamma är hästintresserad. Jag har nyligen flyttat ifrån min mamma och vår hästgård vi hade där, tillsammans med min ponny Paddington. Varför? Det kan ni läsa HÄR 
 
Paddington är en maxad D-ponny, irländsk import som är 15 år i år. Vi har tävlat upp till LA hopping men har nu lagt tävlingarna lite åt sidan men kanske att vi tar upp det någon gång i framtiden. Han betyder otroligt mycket för mig och kommer alltid att vara i min ägo. Never ending story. 
 
I den här bloggen kommer ni få följa med mig i mitt studentliv, läsa om mina tankar om diverse saker, få träningstips och ja, allt som faller mig in. Om ni vill läsa en varierad blogg så är det här något för dig vill jag lova. 
 
Om jag skulle beskriva mig med fem ord så skulle det vara: 
* Målmedveten 
* Vinnarskalle 
* Envis 
* Trevlig 
* Ärlig 
 
Är det något du funderar på? Tveka inte att höra av dig till mig. Ni når mig i kommentarsfältet, på min email ([email protected]) eller på instagram (ljunggrenelin). 
 
 

RSS 2.0