Löööööördag

Igår hämtade jag äntligen hem vår diskmaskin!! Provar den nu för första gången, hoppas den inte läcker och att den fungerar som den ska. När den diskat färdigt så ska jag åka till stallet och mocka hos hästarna. Sen ska jag hem och duscha, fixa iordning mig gör ikväll ska jag nämligen ut!! Tjejerna från min gymnasieklass ska samlas och grilla hemma hos Lizas föräldrar, på deras altan, MYS! Som jag saknat att umgås med dem. För det är tyvärr så att man glider isär efter studenten, alla går skilda vägar och väljer olika saker här i livet. Ska bli mys att prata om vad som hänt under detta år som gått och även prata lite gamla minnen. 

Var på gymmet nyss och körde kondition. Sprang 30 min, gick sedan i 5 min och sprang sen igen 10 min sen avrundade jag med 5 min. Sammanlagt 50 min alltså. Surt dock att mitt knä börjar ta stryk av min onda fot, fick avbryta bara för att knät smärtade, annars hade jag kunnat springa mer. Måste ringa till sjukhuset snart, även att det tar emot... men såhär kan jag inte ha det resten av livet. 

Här har ni min outfit för kvällen! It's going to be great! 



Vilken morgon ❤

Klockan ringde 05:50, klarvaken och gick upp med en gång. Var ute en sväng med Ludde, sen fixade jag i ordning mig och åkte iväg mot Kalmar. Var inne där vid 7 inne hos min Jenny. Pratade och peppade henne då hon skulle opereras vid 08:15. Så nu ligger hon på operationsbordet...jag vet att det kommer gå bra men är ändå lite orolig, man blir ju sådär löjligt liten när man inte kan påverka något... Ska åka till henne vid 12 igen ❤ 

Nu sitter jag på espresso house och äter frukost. Creme cheese bagel och chailatte, mums! Samtidigt som jag catchar upp med Jennifer i telefonen, mysfaktor ❤ 

Håll tummarna för att min diskmaskin kommer idag så jag kan hämta ut den i eftermiddag!! 



Shopping +



Jag åkte in till Kalmar för att köpa en bänkdiskmaskin... Men det blev mycket mer än så! Jag frågade Amandha i typ förrgår om vi skulle skaffa en turkos klotgrill för det fanns billiga på Ö&B och hon trodde inte jag var seriös liksom så hon svarade "ja, varför inte, haha". Ni skulle ha sett hennes min igår när jag kom hem med en turkos klotgrill, hahaha!! "Jag trodde inte du var seriös" sen dog hon av skratt. Men nu har vi en grill iallafall, wiie! 

På Ikea köpte jag tre stycken whiteboardtavlor som vi ska ha i köket, samt pennor till det och lite fler galgar. När vi var inne på Ikea så kom vi på att modehuset stänger vid 7 och inte vid 8 som de andra affärerna gör...så vi rusade till modehuset. Vi hade en halvtimma på oss att shoppa kläder för, tiden blev knapp. Evelina skulle ha en klänning, så snabbt in till H&M och leta reda på en klänning. Då haffade jag tag i två klänningar som var riktigt snygga, tillsammans sprang vi in i provrummet och klockan var då 18:49. Evelina skulle även köpa ett par ballerina skor, så vi var tvungna att stressa för att ens hinna till skobutiken innan klockan 19:00. Jag ställde mig i kön och skulle betala både hennes och mina klänningar samtidigt som hon rusade till skobutiken. Jag kom ut från H&M klockan 18:56..gick snabbt till skobutiken som höll på att stänga. Eve hade provat ut ett par ballerina och skulle precis betala dem, då fick jag syn på en skylt "ta 2, få det billigasteför halva priset" samtidigt får jag syn på världens snyggaste sandaler, ett par glittriga marenas. Sprang fram och provade en sko, tog dom och gick till kassan. Har aldrig någonsin bestämt mig så fort för några skor innan, tycker det är dö-trist att köpa skor annars, haha! Så nu är jag ägare till ett par silverglittriga marenas och om jag känner mig rätt så kommer jag köpa ett par guldriga så småningom med ;) 

Till Padde köpte jag en gelpadd, då hans fårskinnspadd börjar bli grymt sliten plus att en gelpadd säkert är tusen gånger bättre. Så den ska invigas idag. Annars köpte jag ljus, hörlurar, disktabletter, tändvätska och en ny bb-cream. 

Anledningen att jag inte kom hem med en diskmaskin var för att den som jag ville ha var tillfälligt slut, så den kommer troligtvis på fredag. Har reserverat en, så ska bara hämta den på fredag då. Gutt! 

Onsdag ❤

Godmorgon! 
Vaknade vid 9 idag, helt underbart skönt med 8 timmar sömn inatt. Känner mig utvilad och snudd på lite rastlös, haha. Varit ute och rastat Ludde i 30 min och resterande tid har jag ägnat mig åt att göra frukost. Ägg, té och c-vitamin. 

Jag kom hem vid halv 11 igår, stannade hos bästa Jenny och pratade en bra stund, alltid lika välbehövligt. Så jag ska efter frukosten ta kort på allt jag köpte igår, blev ändå en del. Stay tuned! 




Muuuuums!



Kycklingsallad från estelle, bästa som finns typ 😍

Stallet & gymmet

När jag kom till stallet så möttes jag av en tok-glad Paddington i hagen. Han stod längst bort men så fort han såg att jag närmade mig grinden så tvekade han inte en sekund på att rusa fram och hälsa mig välkommen samtidigt som han gnäggade lite sött, som bara han kan. Mattehjärtat smälte totalt ❤ 

Och han fortsatte överraska mig.. Velade mellan att rida ut eller rida igenom honom på banan. Beslutet blev tillslut banan och tur var det - för han var så himla fin!! Övergångarna idag var näst intill klockrena vilket vi kämpat med i över 3 år nu. Skönt när det äntligen lossnar! Avslutade passet när han var på topp, för att han ska känna sig duktig och stolt över det han presterat. Mjuk och fin i alla gångarter och den galoppen han levererade var så himla rund och följsam att jag knappt ville bryta av, haha! Goseponny. 

Åkte bara hem och bytte om till gymkläder sen direkt bort till gymmet. Idag körde vi rygg/triceps och mage. Ett sånt otroligt gutt pass idag igen, skönt när det bara rullar på och framstegen blir större för varje gång. Nu har jag duschat och smort in mig, ska snart åka och köpa en god sallad som jag ska ha till lunch. Sen ska vi diska upp all disk vi har innan jag ska plocka upp mamma och Evelina för en tripp till Kalmar! Mycket på inköpslistan och jag visar er allt ikväll :) 





Godmorgon tisdag

Ställde klockan på 8 i morse för att hinna gå ut med Ludde, äta frukost och åka till stallet innan vi ska vara på gymmet vid 11. Så här sitter jag i min soffa, sörplar på lite peach/mango té och äter fiberhavregryn med jordnötssmör. Kan låta äckligt men tro det eller ej men det är faktiskt gott (och tydligen nyttigt). Nu måste jag äta upp och byta om till stallkläder. Vi hörs mer under dagen hörni! :) 





The last song

Varit ute på en promenad samt duschat, nu har vi bäddat ner oss i sängen och ska kolla på en av de bästa filmerna som gjorts, the last song. Nattinatti ❤


Gött pass

Precis klara på gymmet, idag var det bröst/biceps och rumpa på schemat och det gick faktiskt bra! Nu håller vi på att varva ner på löpbandet. Sen hem och slänga sig i duschen. Adios! :)



Att skilja på människor och människor

EU-valet... jag blir rädd, vettskrämd och samtidigt grymt besviken. Jag kan inte förstå hur ett rasistiskt parti ens får delta i EU och påverka hur europa ska drivas. Misstro mig inte, jag är för demokrati men ibland vill jag bara kasta den käpprätt åt skogen. Det är bra att vi får rösta och kunna påverka hur vi vill att vårt samhälle ska se ut för det har inte alltid varit en självklarhet. Det är inte alls länge sedan vi kvinnor fick rösträtt och fråga mig inte varför vi inte fått det tidigare för jag tycker det är idioti. Varför skulle inte kvinnan kunna tänka/kunna påverka lika mycket som en man? Vad är skillnaden förutom att vi har olika könsorgan, liksom? Den dagen då någon kan få mig att tro att hjärnan sitter där nere, då kan jag kanske ändra uppfattning. Men som tur är så är Sverige mer jämställt idag och vi kvinnor får rösta. Samhället har gått framåt, men nu håller vi på att riva det som vi byggt upp under alla dessa år av hårt slit och det är så sorgligt.
 
När jag gick i skolan, på högstadiet samt i gymnasiet så gick vi igenom förintelsen och andra världskriget väldigt noga, granskade allt och fick debattera om det. Alla kom fram till att det som skett var hemskt och undrade hur fasen det kunde gå så himla snett. Hitler var en väldigt bra talare, en av de bästa i världen och han var medlem i ett nazistiskt parti som växte fram eftersom alla var så trötta på "vänstern och högern". Ekonomisk kris var det i landet och man såg ingen lösning på problemet. Hitler sade sig ha en lösning på problemet, vilket gjorde att hans parti växte fram. Tyvärr hade folket som röstade på honom INGEN SOM HELST ANING OM vad han hade planerat när han fick makt. För allt som han sa, lät så himla bra och alla människor med total okunskap röstade fram honom. Resten av historien tror (och hoppas) jag att ni känner till.
 
Varför drar jag då upp detta, nu? Det är ju flera årtionden sedan dess? Men vet ni vad, samma sak håller på och hända igen men det är ingen som ser det mönstret. Jimmie Åkesson är en bra talare och får allt att låta så himla bra. Det är kris när det kommer till invandrarfrågan och han tror sig ha lösningen. De röda och blåa partierna har inte vågat lägga fokus på sitt partis invandringspolitik och därför vet vi inte vart de står i frågan. Detta gör att många som är okunniga röstar fram SD, just för att de "har lösningen på problemet". Ni som röstar på SD, ser ni ingen liknelse mot vad som hänt tidigare när rasistiska partier har växt fram? Har vi inte fått nog av allt som heter rasist/nazist och har vi inte lärt oss någonting sedan dess?! DET ÄR DET SOM SKRÄMMER MIG, HUR VISSA KAN VARA SÅ SJUKT LÄTTLURADE.
 
Vad händer om SD får kontrollen över Sverige?! Finns det någon som vet, mer än Jimmie och hans company? NEJ. Inte fan (ursäkta språket) gick Hitler ut och predikade om att han skulle gasa ihjäl alla judar? NEJ, då skulle ingen normal människa rösta på honom. Förstår ni? Det låter bara så himla bra, men bakgrunden bakom är HEMSK. Jag skiljer inte på människa och människa, men rasister är fan inte människor. Ni är robotar utan någon som helst empati/sympati i kroppen.
 
Jag kan och kommer aldrig kunna förstå människor som röstar på SD, ALDRIG. Hur kan man ens göra skillnad på människorna? Handikappade, kineser, homosexuella, européer, afrikaner, amerikanare - same shit, different name! Vad är det som gör dig bättre än någon annan? Är det din hudfärg som gör dig bättre eller vad är det frågan om? Det är omänskligt att ens dela in människor i olika fack och dessutom nedvärdera andras kulturer. Alla föds som människor och kommer dö som människor. Sen hur man ser ut, gör ingen som helst skillnad för hur bra du är som individ. I många fall accepterar jag andras åsikter, men ni som delar åsikt med SD kan jag omöjligt acceptera. Förstår inte hur ni kan vara så jävla blinda, egoistiska och okunniga. Läs på och tänk om är mitt råd till er!
 
Tack och lov att jag föddes med empati och ett samvete. Jag kommer aldrig rösta på SD, främlighetsfientliga äckel hela bunten och det vill jag inte vara en del utav, jag VÄGRAR.  U-S-C-H.
 
 
 
 
 

Veckouppdatering

Idag vaknade jag upp till en helt ledig vecka, hur underbart? Kan inte ens minnas senast jag var ledig en hel vecka... måste varit för exakt ett år sedan, vid studenten där typ. Helt helt galet vad detta år har rusat förbi. Får inte ens in det i huvudet att jag jobbat aktivt utan skolan bredvid i snart ett helt år. Det där med tid, det är läskigt.
 
Sist jag skrev här så skulle Amandha och jag träna ben med Patric (tränare på ppc). Jag skojar inte om jag säger att han körde S-K-I-T-E-N ur oss, det var nästan så man ålade hemåt. Så glad att jag aldrig gav upp trots att jag ett flertal gånger skrek rätt ut "JAG ORKAR INTE MER!!" haha! Jag visste att jag hade mycket muskler i benen men det finns tydligen starkare än vad jag trott. Någonstans i passet när jag höll på att plåga benen så skrek Amandha "kom igen Elin, tänk på Grekland i höst!!". Direkt efter hon utbrustit detta så frågade Patric oss om vi var intresserade av ett kost-schema också för att verkligen komma i form tills dess. Vi svarade ja och satte oss ner på kontoret och diskuterade. Så nu i veckan när sakerna från gymgrossisten kommer så börjar vi på tränings-diet. Kommer vi klara det? Hmmm vi får väl se!
 
En annan sak som hänt i veckan är att jag och Padde har....*bambambam*...HOPPAT!!
Började värma upp som vanligt, väldigt lugn och harmonisk. Hinderna la jag upp mellan 70-90cm med tanke på att vi inte hoppat på länge + att det var väldigt varmt den dagen. När vi skulle börja hoppa så var Padde extremt lugn... hoppade med bra spänst i sprången och hoppade verkligen genom kroppen. Efter ett tag när han säkert påmindes om HUR KUL hoppningen verkligen är... så blev han sitt rätta jag igen dvs... EXPLOSIV! "Matte, kan vi ta alla hinder typ samtidigt? ;)" Det var i allafall helt underbart och jag satt med största leendet ever trots att jag kände mig väldigt ringrostig. Han stannade inte någon gång, rev inte ett enda hinder och var inte ens i närheten av det heller. Han hoppade långt ifrån ibland och trampade om när jag inte såg avstånd. Min duktiga lilla kille! <3
Snart är vi på igång igen, på riktigt. Håller på att planera för fullt.. hm? vad ska vi nu hitta på? ;)
 
Nu ska jag snart bort till mamma för att umgås lite sen ska jag till stallet och rida Paddisen innan jag och Amandha sticker bort till gymmet. Måndag-torsdag denna vecka ska vi tränare för antingen Peter eller Patric, holy makarony. Snälla, bara jag slipper den förbannade träningsvärken i morgon så är jag glad, haha. Vägrar vara handikappad ännu en gång ;)

Legday...

Frukosten klar, vilan klar och nu är det dags för gymmet. Ben idag...med tränare som pushar... om jag nu inte skulle överleva så tack för den här tiden, ni är underbara ;) håll tummarna! 




God morgon tisdag

Snart dags för morgon promenad med Luddis. Sen frukost och vid 11 ska Amandha och jag befinna oss på gymmet. It's leg-day ;) 

Sötis ❤


En helt underbar måndag

I flera dagar i rad har jag haft problem med att sova, vilket är mysko då jag aldrig haft svårt för det innan. Sovit i snitt 2 timmar varje natt vilket, som ni kanske förstår, är helt åt helvete för lite. Man går runt som en sengångare dagen efter och får inte mycket gjort. När jag går och lägger mig så är jag liksom trött men min kropp blir liksom rastlös... kanske har jag svårt för att koppla av? Jag är väldigt aktiv om dagarna så det kan vara det. Men inatt har jag sovit som en stock, tills Ludde började gny utanför min sovrumsdörr då han blev sällskapssjuk lilla gubben. Jag öppnade dörren åt honom sen somnade jag om till halv 10.
 
Tjugo i 10 skickade mamma sms och frågade om jag ville ut på en promenad, vilket jag givetvis tackade ja till. Så himla skönt sätt att börja morgonen på! Vi gick 5 km med Ludde, förbi mormor och morfar. Snackade lite med dem innan vi gick hemåt igen. Väl hemma så vilade jag lite, sen kom Amandha vid 2 och då gick vi och gymmade. Idag gick det SÅ HIMLA BRA på gymmet, tack och lov! De två senaste gångerna har det bara känts jobbigt och tungt men idag återfick både jag och Amandha tillbaka lite energi. Axlar/nacke och mage fick jobba idag.
 
Efter gymmet åkte Amandha och jobbade medan jag gick hem och duschade. Sen gick jag över till mamma och käkade mat samt pratade med mina älskade små syskon. Nu ska jag alldeles straxt byta om till stallkläder för att åka upp till min bästis-Padde <3 Han ska ridas igenom ordentligt på banan har jag bestämt. Och vet ni? På antingen torsdag eller fredag ska jag hoppa honom.... inte gjort det sen i februari. Förstår ni hur mycket jag längtar? Det pirrar i hela magen. ÅH så jag längtar.
 
 

19 maj

Det är med ett leende som jag loggar in här igen efter några månaders uppehåll och skriver HEJ! :)
Måndag idag, hur härligt? Jag har jobbat helg så idag är jag ledig. Sen har jag bara 4 pass kvar innan jag går på "semester" en hel vecka! Det ska bli förbannat skönt eftersom jag nästan gått heltid i 3 månader nu. Kroppen och jag behöver återhämta oss. Ni vet, andas och komma igen motiverad till tusen. Känns som en bra plan!
 
Idag står egentligen 3 saker på min "to-do" lista och det är:
* Städa ur min garderob och ta fram sommarkläderna. Organisera upp allt.
* Rida Paddis
* Gymmet
 
Vet inte riktigt vad Padde och jag ska hitta på idag... hm.. får fundera på den. Sen när Amandha kommer hem från skolan så ska vi gymma, idag står axlar, nacke och mage på schemat. Vi tränade bröst och armar för typ en vecka sedan.. och inte förrän idag så har den träningsvärken släppt, haha!
 
Anyway.. ni har ju missat en del nu när ja varit borta från bloggen. Så är det några oklarheter så får ni ju givetvis fråga så tar jag upp det i ett inlägg. See ya!
 
 
 
 
 
 
 

Liten blir stor

2 år... det är nästan läskigt hur tiden springer iväg. Jag kommer ihåg den dagen för 2 år sedan när vi satt på min morbrors bröllop och telefonen ringde. Mammas kompis som var "fölvakt" den dagen ringde och berättade att lilla Milton hade kommit till världen. När vi kom hem låg han där och han var verkligen helt fruktansvärt söt. Älskade honom från första stund. Vår första egna uppfödning blev verkligen så lyckad. Nu är det 2 år sedan den lilla krabaten kom till världen och det är sjukt hur mycket han har förändrats till utseendet. En riktig blandning av sin mamma och pappa är han. Lika pussig, nyfiken och snäll som när han var mindre. Lilla gos <3
 
 

Ny design och ny motivation

Nu så! Efter lite pill i designen som ändå blev helt okej, så känner jag mig motiverad nog att börja skriva igen (om ni inte ser designen så tryck på F5). Har verkligen saknat bloggen och allt runt omkring den, dock har jag inte haft något vettigt att skriva om under denna bloggpaus, men nu ska jag försöka ta tag i det igen för det är ju så förbaskat kul!
 
Jag får nog ta och berätta allt som hänt lite kortfattat så ni liksom hänger med i det jag skriver. Om vi kikar på hästfronten så har jag givetvis kvar min underbara lilla pärla, Paddington. Han har varit skadad sen några veckor tillbaka men är nu helt frisk och rids som vanligt igen. Padde hade en liten böld under skon och efter det att han blev omskodd så har han varit precis som vanligt. Minola går på ridskolan och trivs väldigt bra! Mamma är fortfarande ägare till henne men hon är alltså utlånad till ridskolan. Milton "Mayday" bor också i bätteropp och trivs tillsammans med sin bror som är lika gammal som honom, vi är inte ägare till Milton utan det är Anna-Lena, min ridlärare.
 
Annars jobbar jag väldigt mycket, nästan heltid faktiskt. Just nu är det uppehåll med innebandyn, så inga träningar eller matcher längre. Sen kommer vi kanske till den mest nya saken i mitt liv, nämligen ett gymkort! Amandha och jag har verkligen gått in för det här med träningen/kosten och det känns jättebra! Jag har alltid varit intresserad av hälsa/kost/träning och nu känner jag att jag faktiskt börjar få bra koll på det med! Vi har fått ett träningspass av Peter och Patric (de som äger gymmet vi tränar på). Känns riktigt kul! Kommer kunna dela med mig av lite tips och övningar med mera till er framöver.
 
Så... detta blir en allt-i-allo-blogg. Träning/ridning/innebandy/vardag/inredning/åsikter och allt annat som händer i mitt liv kommer det att skrivas om. Hope you like it!
 

Jag älskar dig så löjligt mycket ❤

Tacksam är ett ord jag tycker om, lite sådär extra mycket...och visst fan är jag tacksam, dag ut och dag in. När jag får andas samma luft som dig varje dag, dela minnen som aldrig försvinner med dig och få dina mjuka pussar när jag som mest behöver det, HUR kan man inte vara tacksam då? Jag är så förbannat tacksam för att jag fått möjligheten att älska någon så löjligt mycket, varje dag. 

Mitt liv har varit en berg- och dalbana, jag har tagit fel vägar och fått knäna uppskrapade rejält. Men mitt i allt kaos, så har du alltid varit min trygghet här i livet, min mittpunkt som jag alltid kunnat springa till när livet har svikit mig. Du har varit där när ingen sett mig, du har alltid liksom funnits där. Du får mig att känna, och ikväll känner jag. Känner en enorm tacksamhet för allt du gjort för mig genom våra 4 år. Jag var en vilsen tonåring med alldeles för mycket hjärnspöken i huvudet, tills du klampade in och satte färg på min vardag. Helt plötsligt visste jag vem jag var, och då förstod jag direkt att det var du som var min sista pusselbit. Det var dig jag väntade på och hade väntat på så länge. Du vände verkligen mitt liv upp och ner, fick mig att våga tro igen och det absolut bästa av allt, du lärde mig vad äkta lycka var.

Du har och kommer alltid vara finare än den största rosetten i världen. Du kommer alltid betyda mer för mig än vilken jäkla pokal som helst. Du kommer alltid vara mer älskad än en plakett på väggen. Det har aldrig handlat om prestige, eller att bevisa hur bra vi är - för i mina ögon är och kommer du alltid lysa klarast. Och bandet oss emellan är det finaste priset jag någonsin kunnat få.

Jag är så tacksam, så jävla tacksam för precis allt som har med dig att göra. Flera hundra kilo kärlek på 4 ben. Finns inget som gör mig lyckligare, verkligen inget. Så länge mitt hjärta slår så kommer jag vara tacksam. Tacksam för att du berikat mitt liv varje dag. Fyllt dagarna med glädje och kärlek. För bra för att vara sant, egentligen. 

Jag kommer alltid komma ihåg dig, och i framtiden kunna titta tillbaka på vår tid tillsammans med glädjetårar längs mina kinder. Det känns bra, så förbannat jävla bra. Det finns inget ord för vad jag känner, på det här jävla språket. 

Jag älskar dig, löjligt mycket Paddington <3



....jag kommer alltid vara dig evigt tacksam.

Bloggportalsbyte vs stanna kvar? hmm

Men tjena, det var inte igår det här hörreni! :)
Oj, vad det har hänt saker i mitt liv under den här bloggfrånvaron. Under tiden har jag i allafall hunnit tänka på hur jag ska göra med bloggen, men är fortfarande velig. Jag har i allafall bestämt mig för att skriva om allt i mitt liv, som just nu innehåller gym, träning, kost, Padde, jobb, inredning och innebandy. Jag tror jag skulle kunna få ihop en rolig blogg med mycket variation på inläggen. Så det har jag bestämt men så kommer nästa fråga... vilken bloggportal?!
 
Jag har ju som sagt bestämt mig för att fortsätta blogga och om jag går in för något så vill jag göra det helhjärtat. Jag har bloggat på blogg.se hur länge som helst, säkert 5 år snart (helt sjukt!!) så jag kan det här utan och innan. Jag tycker att det är en bra portal, det är inte det men jag funderar faktiskt på att göra en helt ny start, på portalen "nattstad". Eller ska jag ta och totalrenovera den här bloggen och köra på den här? JAG ÄR SÅ KLUVEN.
 
Får fundera på det här ett tag, tills jag kan bestämma mig (lär väl hända 2035 om jag känner mig rätt). Men jag tänkte ändå höra med er.... vad tycker ni? Blogg.se / Nattstad.se?!
 
 

 

RSS 2.0