Som en sockervadd

Fortsatte bläddra runt bland bilder och fick syn på denna.. mitt hjärta smälte totalt!
Alltså, hur sockersöt får man vara? Man vill ju bara äta upp honom <3
 
 

#throwbacktime

Det är verkligen såååå himla roligt att titta tillbaka på alla gamla bilder som Amandha och jag har på varandra från typ 2007. Sitter här och garvar ihjäl mig. Herregud som man såg ut, haha!
 
Kan bjuda på några tisdagsfniss(gapflabb), here you go. Sommaren 2008 eller 2009 när vi skulle till GBG.
 
Vi har i alla fall aldrig haft svårt för att bjuda på oss själva. Tänk om vi då visste att vi några år senare skulle flytta hemifrån tillsammans, helt sjukt. Amandha är en vän jag alltid kommer hålla varmt om hjärtat. Som min andra halva är hon.
 

Någon som ser skillnad? HAHA
 
 

Tisdag

Hej!
 
Vaknade upp till en underbar tisdag idag. Idag som först känner jag mig utvilad och det känns jätteskönt!!
Gick över till mamma för att hämta Ludde eftersom hon känner sig dålig. Lite pinsamt då jag är van att bo på landet så jag är van att bara kunna slänga på mig vad som helst eftersom ingen ser mig, så jag gick över till mamma i mössa, min onepiece som är hål mellan bena och en jacka på det samt foppatofflor. Kom på mig själv när jag gått ner för trapporna och då kunde jag lika gärna gå dit, haha! Undrar vad folk tyckte som såg mig ;)
 
Så idag är jag i alla fall hundvakt åt bästa Luddis. Han blir alltid sååå glad när han kommer hem till oss, så det går bra när han är här. Han ska vara här över natten med, mysigt!
 
Annars ska jag snart till stallet och rida på Padde. Idag kör vi ett dressyrpass är tanken, dock misstänker jag att det står hinder i ridhuset, så får se hur taggad Padde blir på att dressyra då.. dock ska vi definitivt inte hoppa, men kanske sträcker mig till markarbete. Vi får se vad lilla P säger.
 
Efter det ska jag till innebandyträningen i Oskarshamn. Sen kommer jag hem runt 7 och då blir det en sån där lugn kväll igen tillsammans med Amandha framför tv:n, sååå himla skönt. <3
 

Jag saknar detta, varje dag. Total lycka.
 

Kvällsmat ❤




En oerhört bra måndag

Godkväll!
Idag tog jag mig en sån där härlig sovmorgon till halv 12 (hähä) men till sist insåg jag att jag behövde gå upp och äta frukost. Sagt och gjort, bara att kliva upp. Efter frukosten satte jag mig här en stund och påbörjade ett inlägg, åsiktsinlägg gällande bett men nu när jag kikade in så har det försvunnit så bara att skriva om. Amandha ringde när jag var i skrivandets stund och undrade om jag ville gå och fika, vem skulle svara nej liksom? Så där satt vi ett tag och babblade. Mycket trevligt!
 
Chillade en stund i soffan innan stallet ropade på mig. Bytte om och åkte upp till min söta (hungriga) ponny. Så fort han såg mig idag så sprang han till grinden, där smälte mitt "mamma" hjärta, haha! När vi kom in stod de andra hästarna i hans stall och käkade mat, Padde blev förstås väldigt ledsen och besviken när jag ställde upp honom i gången utan att han fått käka. Stackarn. Men han fick två morötter som kompensation <3 Anledningen till att han inte fick mat när de andra fick var att jag skulle rida honom och det är inte så himla bra om han äter precis innan.
Red ett kort pass idag då han kändes så himla fin! Red på det tredelade och han var framme i handen på ett bra sätt utan att bli framtung/hängig. Han var jättemjuk i sidorna och jobbade på i en bra, lite lägre form. Jättenöjd med honom idag måste jag säga, framsteg hela tiden. Dock var han liiite fjantig i slutet då han fick för sig att en kortsida skulle attackera honom ;) Men det löste sig till slut ändå.
 
Efter stallet åkte jag snabbt hem och bytte om till löparkläder. Satte mig i bilen igen och brummade iväg till Oskarshamn för löpträning med Slimo. Var länge sedan jag var med på dessa löp-pass men det gick ändå bra idag måste jag ändå säga. Vi började med att jogga 3 km till en lååång backe som vi körde intervaller i, 6 stycken för att vara exakt. I början gjorde det förbannat ont i foten då det var så kallt så lederna spände men det släppte efter en stund. Andningen kaosade bara en gång idag och det är bra med tanke på att det var minusgrader ute. Det högg till i högersidan ett tag men det släppte också efter en stund. Annars hängde jag på bra i backen denna gång! Sen joggade vi till sporthallen igen. Känns så förbannat skönt efteråt!
 
Nu har jag tagit mig en skööön och lååång dusch. Känner mig fräsch igen. Ska snart äta kvällsmat med Amandha och sen intar vi soffan hela kvällen. Man ba: YES!
 
Men som sagt inlägget om bett kommer, om inte ikväll så kommer det ut i morgon.

I somras innan min morgonpromenad på 7 km. Fan vad duktig jag var i somras alltså med träningen och kolla kroppen jag hade? Vart fan har den tagit vägen?! Nähedu Elin, dags att ta tag i livet igen, dags att bli biff (Y)
 

God förmiddag

 
God morgon/förmiddag/dag - välj själva!
I natt har jag sovit så himla oroligt, vaknat var och varannan timma. Vaknade upp i PANIK och trodde jag försovit mig. I samma veva ringer min telefon med ett nummer jag inte kände igen, fick klump i magen - men det var bara mamma som undrade om jag ville ha nybakade scones ;) Pust, lättnad!! Fick sen gå igenom hela dagen i huvudet, det är söndag, jag är ledig, jag ska till stallet vid middagen och sen ska jag på årsmöte. Sen blev jag cool-lugn igen. Snacka om yrkesskadad.  
 
Nu måste jag diska och duscha för att om en timma ska jag vara i sporthallen i Blomstermåla för att heja fram min syster som spelar idag :) Sen direkt till stallet.
 
Ha en bra dag hörrni!
 

Lycklig tjej här bakom skärmen!

NU ska ni få slippa att höra om mitt jobb på ett par dagar, för ikväll klockan 20:00 checkade jag ut efter att ha jobbat sen i tisdags (ca 45 timmar). Slut, lycklig och fri. Ja, för så känns det...
Skrev ett inlägg tidigare om att jag skulle jobbat i morgon med som extra personal men det behövdes inte då en boende fick akut åka till lassis. Så i morgon är jag ledig = Ingen klocka som ringer <333
 
Dessa dagar ska jag rida Paddington som säkerligen kommer vara något fundersam om vart jag hållit hus de senaste dagarna ;) Har laddat upp med 1 kg morötter till honom så han inte behöver vara sådär himla gnällig och sur på mig, haha. Sen ska jag givetvis träna innebandy och ta hand om min lägenhet. SEN ska jag slappa/ta hand om mig själv. Bloggen kommer också att prioriteras!
 
Det jag stör mig på är såklart min design, stört ful och tråkig. Vill ha en ny, fräsch med strukturerat innehåll. Då skulle jag definitivt ha mer motivation till att blogga. Jag har annars skött det där med koder/headers/design innan men nu har jag inte Photoshop längre och det S.U.G.E.R. Vill verkligen komma igång på riktigt nu igen!
 
 
 
 
 

Bara 7,5 timme kvar

Hej på er! :) 
Antar att ni kanske förstår att uppdateringen inte kommer vara på topp när jag jobbar så mycket som jag gör just nu. Idag är 5:e dagen i rad och så åkte jag på ett pass i morgon med... De bad mig så snällt och jag som inte kan säga nej ställer ju såklart upp. Dock får jag sovmorgon till klockan 7 <33 

Sen ska jag vara ledig, måndag, tisdag, onsdag! Det ska bli skönt, onsdag blir en riktig slappisdag, det var länge sedan jag fick en sån dag så jag längtar faktiskt en del. 

Det enda som är positivt med allt jobb är ju att det blir till pengar senare och det betyder att jag kan shoppa ännu mer i Göteborg sedan!!! Wiiiiee. 

Har en del saker jag ska spana på, mer om det sen. 

Har en del bloggidéer som ska ut i inlägg när jag har tid, sen tänkte jag höra med er om ni skulle vilja läsa om något speciellt? Om Padde? Om mig? Åsiktsinlägg? Innebandyn? Bring it! 

Vi hörs senare, ha en bra dag så länge! 

Helt.slut.

Nu kommer ett sånt där klag-inlägg, för jag bara måste, kanske känns bättre sen ;) 

Visst ska jag vara tacksam för att jag har jobb så jag klarar mig (och det är jag!!)..MEN. När man är timvikarie ska man tydligen alltid vara pigg och kunna jobba hela tiden. Ingen hänsyn till hur många dagar i rad man jobbat eller så vidare, jobben pumpas ut konstant. 

Jag har jobbat sen i tisdags, minst 6 timmar varje dag nu och idag är det fredag. Igår jobbade jag 10 timmar och jag är så jävla trött så tänkte att jag skulle vara ledig idag...i samma stund fick jag ett sms om jobb idag mellan 07:00-14:30. Som jag berättade i förrgår så måste jag ha smärtstillande då jag kallsvettas, blir yr och magen pulserar på mig. Det är en ren PINA att jobba när man är sån, dessutom med det jobb som jag har där man hela tiden måste vara professionell. 

Och i morgon skulle jag jobbat 11:30-20:00 men fick ett sms om att jag ska jobba 07:30-11:30 OCKSÅ. Alltså 12 timmars jobb i morgon. Jag känner mig sliten, trött och sover dåligt om nätterna eftersom jag inte får någon ro i kroppen då jag jämt är stressad över jobben. Plus all jävla mensvärk, alltså jag orkar inte. Jag försöker vara positiv och glad på jobbet men det är inte alltid lätt när man mår såhär. 

Som kompensation för allt slit ska jag ta 3-4 dagars ledigt med start på söndag. Annars kommer jag gå in i väggen.. 

Hatar när jag inte hinner upp till stallet, eller hinner med hemmet, eller innebandyn osv. Allt jag vill är att vila just nu och om jag hade fått så hade jag nog sovit tills nästa år, ungefär så känns det. 

Ikväll har jag innebandymatch med, måste hinna vila lite innan det är dags att åka dig. Är laddad i allafall, det är något jag ser fram emot. Sen att jag kommer få sova 5 timmar inatt och jobba 12 timmar i morgon blir väl inte så jäkla roligt, men i morgon klockan 20:00 kommer jag vara världens lyckligaste. 



Life

Jaha, onsdag idag men har hela dagen trott att det varit torsdag (?!) Och igår trodde jag att det var måndag hela dagen, förvirrad? Hmm, lite smått faktiskt. Har varit så jäkla trött, seg och allmänt le på allt typ de senaste dagarna och nu vet jag varför... HATAR att vara tjej i fel vecka. Min mage dödar mig, så uppsvullen och pulserande, blö :(
 
Har i alla fall tagit smärtstillande som egentligen är receptbelagda (Amandha fick de när hon hade extrem tandvärk), då jag inte kan ta typ ipren när det är som värst, för då hjälper det typ inte. Hate this! Hatar att känna mig gnällig/hungrig jämt.
 
...NU är det slut på klagande i detta inlägg!
Förutom min mage mår jag bra, bara bra. Jobbar väldigt mycket, som vanligt. Kommer hem, åker till stallet/tränar innebandy osv. Så rullar dagarna på, därför jag kanske är veckoblind? Haha!
 
På tal om Padde, han är SÅ fin nu och det känns som om vi verkligen är på rätt väg igen. Han har övergått från fet/omusklad till snygg och biffig igen och han blir bara starkare och starkare i kroppen. Känns faktiskt skitbra och ingen är gladare än mig! Ska snart publicera ett inlägg om bett, mina åsikter om det och relatera till Paddington. Har andra bra idéer också att skriva om. Jag ska bara hitta bloggmotivationen först och framför allt hitta tid till den så vettiga inlägg kommer dagligen.
 
Här har vi en nytagen bild på min bebis som jag precis frågat om han ville ha godis, dör söthetsdöden!
Foto: Agnes Bjurek aka Baggis.
 

Hopp med Padde

Igår var tanken att jag skulle löshoppa Paddington eftersom han på senare tid blivit helt tokig när bara en bom legat framme. Jag ville inte sitta där och försöka styra undan honom, för han gör ju inte det för att vara jävlig - utan han gör det för att han älskar att hoppa och har inte hoppat på länge. Då vill inte jag säga ajabaja till honom och ta bort hans hinderglädje, därför tänkte jag löshoppa. Men det blev ändrade planer! 

Efter lite prat med Mikka så fick jag låna ett annat bett av henne som jag skulle prova på Paddington. Det är som ett tunt gummibett med skänklar på, vet inte vad det heter och verkar vara svårt att få tag på... 

Men jag satte upp en "5 och en halva" som Padde skulle få skutta över. Sen hade vi vattenmattan och ett annat hinder uppsatt. Kan bara säga att Paddington var så himla FIN! Han var tok-laddad och så jäkla lycklig vilket resulterade i att jag, stundtals, hängde lite löst ;) men det var bland det bästa på länge alltså. Jag kunde inget annat än att skratta åt honom! 

Och han trivdes så bra på bettet. Jag fick till och med kontroll innan samt efter hindret. Det har typ aldrig hänt innan, haha. Återkommer med en bättre bett analys i ett annat inlägg. Men han hoppade runda och fina språng, igenom hela kroppen. Hindret låg på 1,05m när det låg som högst och det hoppade han som ingenting. Min lilla fina kille ❤

Det finns film på detta, på min instagram --->ljunggrenelin heter jag där! 

Baggis tyckte nog om soffan



zZZzzzZZzzZZz

Ikväll har vi det bra!

Har hämtat upp Agnes i berga, ridit Padde och nu sitter vi framför fångarna på fortet med räkmackor. Munorgasm på det! 





Sneakpeak på lägenheten

Har ju länge lovat inredningsinlägg nu när jag flyttat hemifrån och fått inreda som jag vill. Men jag har inte velat visa er då det är långt från färdigt. Tavlor som ska upp samt gardiner med mera. Men ni kan få sneakpeak på hur vardagsrummet ser ut i allafall för det är väl mest färdigt. Here you go! 



Nååå, vad tycks? :) 

Trött..

Brukar inte ligga kvar i sängen alls men idag skulle jag kunna vara här hela dagen. Nej Elin, dags att gå upp! 




Nummer ett på "måste-ha-listan"

Mina uteskor är sönder och riktigt slitna därför behöver jag ett par nya ut-och-gå skor. Har bara hört bra om dessa nike air 90 skorna, så jag känner mig riktigt sugen på ett par! De var inte så farligt dyra heller, så jag ska kika på dessa när jag är i Göteborg (om de ens finns där?) haha.
 
Beslutsångest som jag har så är det svårt att välja vilken färg jag vill ha, då det finns ett helt register med olika färger. Men jag fastnade direkt för dessa skor, så himlahimla fina!
 
 

Tisdag

Min morgon började på absolut bästa sätt. Vaknade runt 9 utan någon klocka som ringde, åt frukost med Amandha och sen gick jag en pw med spotify i öronen. Underbart härligt!
 
Idag är jag dessutom ledig, så idag ska jag hinna med mycket. Måste få upp mina kläder från alla kartonger som mitt rum är täckt av, sen ska jag även skritta ut Paddington en vända, laga mat och sen ska jag spela match! Såå innan klockan 17:30 ska jag hunnit med allt detta ;) Lycka till, till mig själv.
 
Hoppas ni också får en trevlig dag!
min prinsessa
 
 

Sovit middag

Inatt satt jag uppe till 4.. inget svar av mamma så jag gick och la mig. Klockan ringde vid 06:40... dags för en delad tur på jobbet! Har jobbat morgonpasset redan och när jag kom hem vid 12 la jag mig och vilade i soffan. Vaknade nu.. Ska börja jobba igen vid 4. Så måste upp till Padde nu och mocka. 

Slutar halv 10 ikväll så vi hörs väl då! 



"Hej mamma, jag ångrar mig"

Efter maten nu så blev jag något så otroligt trött och det är jag fortfarande. Känner mest för att gå och lägga mig men... nä. Jag lovade mamma att hämta dem i Oskarshamn inatt då hon är på bröllop. Varför gjorde jag det egentligen? Jag är trött och ska jobba delad tur i morgon med start 07:30. Men är man för snäll så är man..
 
Vågar inte lägga mig i soffan och sova en stund, för då kommer jag aldrig vakna igen typ, haha! Lyckas alltid somna på soffan.. skulle kanske köpt en obekväm soffa? ;)
 
Nä, får försöka sysselsätta mig innan mamma ringer och vill hem.
 
 
 

Vi måsta acceptera den vi är, vi måste sluta känna pressen.

"Du står på toppen, men vill högre upp. Väskan fylld av diamanter, men du vill ha guld - du är aldrig nöjd"
 
"Aldrig nöjd" är låten som går genom mitt huvud just nu, texten kommer jag alltid att bära med mig. Den har fått mig en stor tankeställare. Den handlar om människans stora begär efter saker och hur mycket vi faktiskt jämför oss med varandra i dagens samhälle. Tänk att det finns människor som handlar saker de egentligen inte har råd med, bara för att få "vara med i samhället", visst är det hemskt? Att jakten efter lycka tar över ens liv och vänder upp och ner på det. Och om man har en sak, så vill man ha en annan...och en tredje/fjärde/femte... osv. Man stannar aldrig upp och inser att man har det väldigt bra utan att jämföra sig med andra? "Jag mår bra, men familjen Olsson på andra sidan gatan har det bättre" eller "Man ska inte klaga, finns de som har det sämre". Varför måste vi hela tiden utgå från några andra? Varför inte utgå från sig själv? Vad har du i livet som just DU är glad för?
 
Jag själv har min familj, mina vänner, egen lägenhet, ett jobb och Paddington. Det är jag stolt över att jag har och det tycker jag att jag har rätten att tycka, utan att behöva blanda in "de stackars barnen i Afrika". För hur många gånger har man inte hört den standard-kommentaren? "Ät upp din mat, tänk på barnen i Afrika" osv... Jag skulle bli totalt galen av att ständigt jämföra mig med de som har det sämre ställt än mig själv och även med de som har det bättre ställt än mig. Det gör ju inte mitt liv varken bättre eller sämre. Menar de att jag jämt måste ha dåligt samvete när jag ska göra saker, bara för att andra inte har den möjligheten? Tänk vad tråkigt livet skulle vara om man ständigt var beroende av vad andra gör/ser ut?Jag är nöjd och glad över mitt liv och det tycker jag att ni andra också ska vara! Det är ganska väldigt onödigt att lägga energi på saker som man själv inte kan förändra, det är slöseri med tid av ditt liv. Det är inte värt det.
 
Samma sak när det handlar om oss själva. Vi är så självkritiska att vi inte ens kan vara stolta över en enda kroppsdel på oss själva, för att andra är ju sååå mycket finare än sig själv.  Är det inte sjukt att vi lägger märke till allt fint som andra har på sig men att vi själva bara ser fel på oss själva? Varför gör vi allt så svårt? Vi måste börja acceptera den vi är, vi måste sluta känna pressen.
 
Väldigt osammanhängande text med luddigt innehåll, men vet inte hur jag ska få ut mina åsikter i ord gällande detta. Sammanfattning: vi måste börja vara nöjda med oss själva och nöja oss med allt vi faktiskt har i livet utan att behöva jämföra oss med andra. Punkt och slut.
 
 
 

 
 
 

Matkoma, check!

* persilje/vitlöks biffar med gräddsås, ärtor och potatis. Mumma! Är nog rätt huslig ändå ;) Gott vare i allafall! 



Min gossebjörn

Som jag har saknat min prins nu när jag varit borta. Har saknat hans sammetslena mule som man kan pussa på i evigheter. Min gosiga, stora nallebjörn. Han som betyder så himla mycket för mig, min livskamrat på fyra ben.  
 
 

"Brunch"

Havregrynsgröt med linfrön toppat med aprikoskräm, mumma! 


Hem, ljuva hem

Hej!
I morse när jag vaknade visste jag inte riktigt vart jag var, haha. Är så van att vakna upp med Melker hemma hos farfar, konstig känsla. Jag saknar de redan... Men snart kommer jag tillbaka till ön!
 
Som det verkar nu så har jag klarat mig ifrån maginfluensan, konstigt nog. Jag måste ha ett jävla bra immunförsvar med andra ord. Jag har liksom sovit ihop med lillebror sen vi kom till Gotland och vi har umgåtts hela tiden. Visst att jag verkligen har svårt för att bli sjuk men alltså, det här är fasen sjukt. Aja, länge leve immunförsvar!
 
Nu sitter jag själv i lägenheten och knappar på vår stationära dator. Har diskat och ska snart till affären och handla. Saknar min sambo, hon kommer hem på måndag och då ska vi kramas massor <3 Hade nästan separationsångest när vi skulle åka ifrån varandra, haha! Vi är som ett gammalt gift par ;)
 
Idag har jag mycket som måste göras. Ska handla, laga mat, åka till Oskarshamn och träna, ha middagen i stallet och ikväll kommer Josefine hit! Toppen-bra lördag.
 
Nähe hörrni, nu måste jag kila mot affären så jag får lite gjort. Hoppas ni får en fin dag!
 
Mina älskade vänner!!

HEMMA!

Äntligen hemma på fastlandet igen. Nu ska jag bara hem från Oskarshamn för att sen däcka i min sköna säng! 

Johanna hade kul åt mig när jag lyckades sova halva resan på båten ;) 



Ombord



Jag tog med mig kudden och la mig på golvet, det blir min säng inatt. Är så sjukt sjukt trött (kanske syns ovan?) haha! 

Inget är som väntans tider...

Om några minuter kliver vi ombord och förhoppningsvis får vi en lugn resa.. men man kan inte hoppas på för mycket! 


Vi hade iallafall tur med vädret

Dagen idag har nästan bara gått till att vänta på besked. Beskedet om hur/när vi skulle ta oss hem, då vår båt var inställd. Pappa och farfar ringt och härjat med destination Gotland och vi fick beskedet att ta nattbåt hem. Så den går nu vid 00:10. 

När vi skulle äta idag började lillebror att spy också och sen fortsatte det. Han har maginfluensa och jag har sovit med honom i alla dessa dagar och känner själv att jag håller på att åka dit med. Men vem vet, kanske bara inbillar mig. Tycker så synd om honom som måste åka båt nu inatt när han mår så. Mitt lilla hjärta. Kan till och med vara så att det gungar ute på havet då det blåser en del här nu.. 

När jag kliver in i lägenheten inatt runt 4-tiden så kommer jag (förhoppningsvis) sova gott. 

Vi har i allafall haft en jättebra tid på ön, som alltid!! Inser mer och mer hur mycket jag värdesätter min släkt. Älskar de så mycket. 

Nu ska vi ta ett sista hejdå av farmor och hennes sambo Kenneth innan vi kliver ombord. 


Vilket FLYT vi har ❤❤

Nu på kvällen fick pappa ett sms från destination Gotland och i det stod det att vår båt i morgon är inställd pga bottenkänning. Pappas kusin åkte över idag och de hade känt av detta. Såååå nu blir vi väl fast här... eller tar vi båten till Nynäshamn. #detgårsåjävlabranu!! 



Skålar in 2014 ❤❤





RSS 2.0