Outfit







Mina "mål" 2014

I morgon öppnas ett nytt kapitel i mitt liv, då övergår 2013 till 2014. Ett oskrivet blad ligger framför mig och jag är något så grymt taggad på att fylla dessa blad med några riktigt roliga saker. Har redan börjat planera 2014 och just nu får jag fjärilar i magen av att bara tänka på det.
 
Göteborg Horse Show är bokat, en vän kommer till mig i början av året, jag är på Gotland, jag är kär förälskad, planerar resa/resor med min syster, jag fyller 20 år, min syster fyller 18 (höhö), grillfester med kompisar, åka över till Gotland med vänner och bara må BRA. 
 
2013 har jag tagit alla jobbiga beslut så nu 2014 blir året där jag kommer leva i nuet och spara till saker som jag vill göra. Umgås mer med mina underbara vänner och HITTA PÅ SAKER. 2014 vill jag minnas som ett utav det bästa åren i mitt liv, ett av det galnaste/roligaste. Det är mitt mål tills nästa nyårsafton. 
 
I år tänker jag inte ha något tråkigt löfte som "gå ner i vikt", "sluta äta godis", "träna mer" osv. För hur tråkigt är inte det? Jag vill kunna göra som jag vill. Vill jag äta godis en kväll, så ska jag få göra det. Så jag har bara ett löfte och det är att "MÅ BRA" - vad det än nu kräver. Jag ska göra allt för att jag ska må bra, oavsett vad det gäller. 
 
Så ikväll är jag så jävla redo för att lämna år 2013 och välkomna 2014 med öppna armar. 
 

2013 - sammanfattning

Förra nyåret lovade jag mig själv att 2013 skulle vara vändningen i mitt liv, då året 2012 inte var något att hänga i granen. Jag lovade mig själv att inte hamna i så mycket drama, detta året skulle vara ett lugnt och harmoniskt år. Slutresultatet blev helt tvärtom, 2013 blev det mest händelserika år i mitt liv.
 
Straxt efter nyåret i Januari månad mådde jag allt annat än bra. Jag och min mamma bråkade konstant hela tiden. Skrek åt varandra och jag grät i princip varje dag. Jag visste inte hur jag skulle ta mig ut ur situationen, vi bodde ju på landet då, på vår gård med hästarna. Jag ville inte lämna dem eller rättare sagt, jag skulle aldrig kunna svika Padde och bara dra för mitt eget bästa. Men samtidigt kunde jag inte vara kvar för då skulle jag hamna i en depression som hette duga. Till slut fick jag mamma att gå med på att få flytta Padde till min pappa. Dock visste jag inte några stall i närheten av pappa så en kall vinterdag promenerade jag och pappa till varenda stall vi kunde hitta i området. Vi hittade ett stall och pappa ringde på dörren på ett ställe. De sa att de hade plats för en ponny till, och så blev det - vi flyttade ifrån gården som jag bott på i många år! HÄR kan ni läsa inlägget jag skrev om min flytt och om mina tankar.
 
Innan vi flyttade var jag en vända och hälsade på min vän Agnes i Jönköping, mådde egentligen inte alls bra men jag övervägde att åka och det var ett bra beslut. Jag behövde komma därifrån ett tag. Sen får ju den människan alltid mig att skratta vilket jag verkligen tycker om med henne.

Eftersom jag valt att flytta Paddington så var han under mitt egna ansvar, jag skulle stå för alla kostnader för honom. Det var inte det lättaste när man gick sista halvåret i skolan men jag jobbade röven av mig för att kunna ha honom kvar. Gick i skolan från halv 9 - 4 och började jobba vid 4 till halv 10 på kvällen. Var helt orkeslös och gick nästintill in i väggen under våren. Vi hade något FRUKTANSVÄRT med läxor sista tiden i skolan, ett rent helvete skulle jag kunna säga att det var. Allt kändes hopplöst och studenten kändes så långt borta.
 
I februari månad var jag tillsammans med Joel, spelade DM-finalen där jag gjorde hela 4 mål och mitt lag blev korade till smålands bästa damjuniors lag. Var även över till Gotland med mina två systrar. Vi bowlade och hade det mysigt. Praktiserade även på akutmottagningen i Kalmar, varav en dag var jag på ambulansen.
 
I Mars månad fick vi hem våra älskade studentmössor och samma dag som dem kom så åkte jag neråt landet till min älskade Fredrika. Efter det åkte jag vidare mot min andra vän Jennifer. Bjöd hem Jossan och Liza på middag. Jag jobbade och pluggade som en galning. Stukade även foten på en match i Växjö. 
Bilden ovan beskriver verkligen hur jag kände över skolan just då. 
 
I April månad firade jag valborg tillsammans med min bästa vän Amandha. Skrev mitt sista nationella prov någonsin. Var på årsfest med innebandylaget. Stod inför ett jobbigt val angående Paddington. Höll på att gå in i väggen då jag körde på i 300 km/h med plugg/jobb/stall osv, utan att tänka efter hur jag själv egentligen mådde. Tog ledigt från skolan vissa dagar för att kunna få igen lite sömn (och det har jag aldrig gjort innan). Det tog slut med Joel. Hade mitt sista lov i skolan (påsklovet). Red igång Padde ordentligt efter en lång vila. 
 
I Maj månad började jag se ljuset i den mörka tunneln gällande skolan. Vi hade så himla mycket att göra fortfarande men jag blev motiverad då studenten låg bakom hörnet. Jag fick en kusin, nämligen lilla Olle. Åkte till Göteborg med innebandylaget för att spela innebandycup, väldigt roligt! Fick även årets första bränna ;) 
 
I Juni månad tog jag STUDENTEN! 
Innan dess var min klass iväg på en klassresa till Göteborg med två av mina lärare. Hade en underbart rolig resa och seperationsångesten började stiga fram. Studentveckan där vi slog klackarna i taket nästan varje kväll. Hade en otroligt bra sista vecka med klassen. Vi klädde vagnen och hade det så bra. Var på bluesfestivalen med, med hela klassen. SJUKT bra kväll. Jag fyllde även 19 år och hade en studentmottagning där hela släkten samlades. Mysigt! Om jag skulle sammanfatta juni månad så skulle jag beskriva den med ordet FEST! 
 
I Juli månad började jag på mitt sommarschema på jobbet. Innan dess var Fredrika på besök och vi hade det så himla mysigt. En dag var vi på ölands djurpark med mina systrar och min lillebror. Vi fiskade även väldigt mycket och ja, hade det allmänt bra helt enkelt. Började prata med honom som jag tycker så mycket om. Vi umgicks ganska mycket och hittade på saker. Tog även tag i träningen och sprang väldigt mycket. Stukade foten ännu en gång... 
 
I Augusti månad tog jag tag i körkortet och gjorde både halkan och riskettan. Var även duktig och tränade väldigt mycket. Var med på mycket försäsongsträning som var svinjobbigt men ack så nyttigt. Slutade på mitt sommarschema och började jobba som timvikarie på riktigt. Annars var det mycket jobb den månaden kommer jag ihåg. 
 
I September månad var jag på hopptävling med min vän Mikaela. Hjälpte henne när hon skulle tävla, träffade även goa Carro igen och pratade en del. Paddington blev skadad i samband med en olycka där jag ramlade av och han började springa runt i Blomstermåla. Usch, har aldrig mått så dåligt som jag gjorde då. Trodde jag skulle förlora honom där ett tag... 
 
Oktober månad inledde jag med att ta körkort!! Sen letade jag lite på lägenheter och skickade över en jag tyckte var intressant till amandha som också tyckte att den såg fin ut. Vi åkte på lägenhetsvisning och båda tyckte om den otroligt mycket så vi bestämde oss för den. Vi tackade "ja" men då fick vi reda på att andra också gjort det så vi fick stå "på tur". I slutet av månaden fick vi reda på att vi faktiskt fått lägenheten! Så vi blev med lägenhet och åkte därför till ullared! Jag jobbade och innebandyn flöt på bra. Började jobba på prästkullen (hemtjänst). 
 
I November hade jag en liten "dipp" med innebandyn, gick svindåligt för mig ett tag men jag tog mig tillbaka igen. Paddington flyttade till Bätteropp och lever nu livet där uppe som en prins. I samma veva flyttade även jag och Amandha till lägenheten (<3) Jobbade nästan heltid den här månaden med och åkte till Ullared ännu en gång för att köpa saker till lägenheten. 
 
I December började vi komma i ordning i lägenheten. Jag och han tog kontakt igen och träffades. Hade en tacokväll med Liza (<3) och bokade även Göteborg horse show. Firade jul med min familj och hade det allmänt mysigt. Har även jobbat en del denna månaden. Padde håller på och sättas igång och livet rullar på. Och nu är jag på Gotland och ska fira nyår tillsammans med släkten här. Bättre sätt att fira nyår vet jag inte om det finns. 
 
 
Avslutar detta (milslånga) inlägget med den här bilden och säger GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOPA! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lista 2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Svar: Jag tog körkort, studenten och flyttade hemifrån!
 
Hur har ditt 2013 varit?
Svar: Som en berg - och dalbana. Har ställts inför många tunga/tuffa beslut om framtiden. Men om jag skulle blicka tillbaka på 2013 skulle jag minnas det som ett kaos år med mängder av tårar.
 
Blev du kär i år?
Svar: Kär... jag har svårt att bli kär på riktigt - men förälskad har jag nog blivit.
 
Vilket datum från 2013 kommer du aldrig att glömma?
Svar: 27/8 - köpte Paddington. 1/10 - tog körkort. 30/11 - flyttade hemifrån.
 
Vad är din största framgång 2013?
Svar: Att jag, trots alla motgångar, gick ut skolan med BRA betyg. Att jag aldrig vikt mig i diskussioner och att jag alltid har stått upp för mig själv. Och givetvis alla beslut jag fått ställa mig inför. Detta år har bevisat hur stark jag är som person och jag är uppriktigt stolt över det jag klarat av. Sen måste väl körkortet räknas som en framgång med!
 
Bästa köpet?
Svar: PADDINGTON - LÄTT!!
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Svar: Paddington!
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Svar: STUDENTEN givetvis. HAN får mig också att må bra. Sen alla mina riktiga vänner som ALLTID stått upp för mig och funnits där när livet har stormat. Älskar er!
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?
Svar: Alla låtar med stiftelsen.
 
Vem har du umgåtts mest med?
Svar: Av mina vänner är det Amandha/Liza tror jag.
 
Har du haft ett förhållande under 2013?
Svar: Ja.
 
Vart reste du under 2013?
Svar: Göteborg x2, Kävlinge/Ystad. Sen alla bortamatcher med innebandylaget.
 
Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?
Svar: Spendera mer tid med mina riktiga vänner, tävlingar med Padde,, resa utomlands och sätta mitt välmående på en högre prioritering.
 
Vad gjorde du på din födelsedag?
Svar: Jag har ingen aning... har ett svagt minne att Fredrika var hos mig då iaf!
 
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Svar: Hmm, alltså ja. Det har varit sjukt tufft år med alla beslut som tagits men jag ångrar inte något av det. Så jag kan inte riktigt säga att om jag inte haft beslut att ta så skulle jag mått bättre. Alla beslut jag tagit detta år har gjort mitt liv lättare i dagens läge.
 
Vem saknade du?
Svar: Fredrika, Jennifer, Emma, Liza, HAN &  alla släktingar på Gotland.
 
De bästa nya människorna du träffade?
Svar: HAN.
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2014?
Svar: DO WHATEVER IT TAKES TO MAKE YOU HAPPY. GO ON AND HAVE FUN!
 
 
 
 
 
 
 

Juldagen

Idag mår jag inte bra, ont i huvudet och känner mig allmänt dassig. Har inte gjort så mycket idag, betalat lite räkningar och sådär. Sen har jag dock beställt min egna julklapp, bara för att jag tycker att jag förtjänar det. Har bokat boende i Göteborg, 3 nätter och även biljetter till Göteborg Horse Show i februari tillsammans med min bästa Liza <3 Längtan är oändlig!!
 
Det är redan onsdag idag och har egentligen ganska mycket att göra. Lite ärenden hit och dit. På söndag åker jag härifrån, till min favoritplats på jorden - GOTLAND. Tillbringar nyår med farmor, pappa och familjen. Jag mår så himla bra på den ön så det ska bli så himla bra att få fira in det nya året där!
 
Håller på med ett inlägg om 2013, jag kom inte långt innan jag började gråta. Men jag ska försöka sätta mig ner och färdigställa det snart. Det är ett sätt att bearbeta alla jobbiga val som jag ställt mig för under året. Ska bli så skönt att avsluta detta helvetes-år snart, och börja om på ett nytt.
 
 
 
 
 
 

God Jul

Igår var det julafton och den blev verkligen så himla lyckad, precis som vanligt. Vi har alltid som tradition att vara hemma hos min mormor med hela släkten på mammas sida, dock kom bara min morbror, hans fru och deras söta son Olle detta år. Min släkt skulle jag aldrig någonsin byta bort mot något annat i världen. De är verkligen så himla bra!!
 
Vi åt som vanligt mormors oerhört goda julmat, sen Kalle efter det och sen kom tomten ;) Morfar är som vanligt tomte och nu efter alla år så har min lillebror fattat att det är morfar som klär ut sig. Så igår kom morfar in med tomtekläder och utbrast "finns det några ungjävlar här inne eller?" HAHA trodde jag skulle dö. Världens bästa morfar <3
 
Än så länge har jag fått 800 kr, 400 kr presentkort på ikea, lite godis, schampo + balsam, en "Elin" mugg att ha på jobbet, burkar att förvara mat i, underlägg, vantar, lipsyl och lite småsaker. Jättenöjd!
 
By the way, är jag ensam om att tycka att det är roligare att ge bort saker än att få saker? Jag känner mig bara så himla dum när jag får paket, då jag vanligtvis inte är bortskämd så känns det lite konstigt att helt plötsligt få så mycket på en gång. Men jag är så sjukt tacksam för allt alla ger mig, verkligen! Julafton för mig spelar ingen roll hur mycket/lite paket man får, utan att bara få umgås med min fantastiska släkt berikar hela min julafton.
 
Nog pratat, innan vi åkte till mormor igår så passade vi syskon på att ta lite kort på oss. Vi har ju typ inga på oss alla tre.
 
Såhär såg jag ut igår:

Åh, jag hatar verkligen helkroppsbilder på mig själv, men för att visa er hela outfiten så fick det bli så ändå.
Färgade håret igår på morgonen med, blev jättenöjd!
 
Hoppas ni alla hade en jättetrevlig julafton igår med nära och kära! Kramisar
 
 
 
 

Svar på fråga

Vad jobbar du med? Och vad gör Amandha för något? :)
 
Svar: Jag är utbildad undersköterka och jobbar på 3 olika ställen i kommunen för tillfället. Jag jobbar på två avdelningar på Allégården och på ett boende som heter prästkullen. Prästkullen är mer som hemtjänst och Allégården är ett korttids/växelboende. Så det är lite skillnad på mina olika jobb! Variation är bra :)
 
Amandha jobbar på en restaurang som heter "Glada kocken" här i Mönsterås, lite som personlig assistent och ibland även i hemtjänsten!
 
 
 
 

I N T E R N E T

Hej!
Nu, äntligen har vi uppkoppling på vår stationära dator här hemma, lycka! Så nu ska jag väl komma igång med bloggandet igen, dels för att jag behöver det och dels för att det är så himla roligt. Ska så småningom göra två olika bloggar, en om innebandyn och den här ska vara om allt annat utöver innebandyn. Men tyvärr har vi inte något Photoshop så nya designer får dröja lite. Men jag kan i alla fall skriva på bloggarna.
 
Ska börja med ett inlägg om hur mitt 2013 har varit. Jag kommer jubla när detta år är slut, pusta ut och försöka hitta krafter till 2014. Mer än så säger jag inte än, men ett genomärligt inlägg väntas.
 
 

Livet

Yes! Nu har jag bott i lägenheten i mer än en vecka och det känns awesome. Dock har vi inte fixat internet hemma än och jag vägrar mobilblogga tråkiga inlägg, därav uppdateringen. Känner att jag behöver min blogg, behöver ett ställe att ventilera av mig på. Det händer så mycket i mitt liv, att jag inte hinner tänka efter hur jag egentligen mår. Nu när verkligheten kommer ifatt mig så inser jag mer hur mycket jag fått gå igenom detta år. Jag som lovade mig själv att 2013 skulle bli ett mindre dramatiskt år än 2012, men 2013 är det mest händelserika året i mitt 19 åriga liv... 

Padde har med flyttat och han trivs jättebra! Han bor numera på bätteropp för er som har undrat :) 

Nu ska jag hem och sova/slänga mig i soffan, i morgon ska jag jobba 13 timmar. Vi hörs, när jag har fått internet hemma igen helt enkelt. 




RSS 2.0